Бъдещ модел на Redmi ще има подобрена микроскопска камера

Offnews Последна промяна на 12 март 2021 в 16:22 5883 0

redmi microscope

Вчера Oppo представи серията смартфони Find X3. Част от нея е и новият Find X3 Pro, който се отличава с интересен дизайн и наличието на микроскопска камера.

С нея е възможно постигането на 60-кратно приближение, което е доста сериозно нововъведение. Компанията разбира се не е единствената, която прилага подобна функционалност.

Продуктовият директор на Redmi, Уонг Тенг направи интересно изказване в китайската социална мрежа Weibo. Той припомня, че Xiaomi въведе технологията още през миналата година.

Освен това компанията работи върху подобряване на тази функционалност, която ще бъде използвана в бъдещи модели. Това разбира се означава, че Xiaomi има намерение да ни изненада с нов телефон, който включва подобрена микроскопска камера.

Беше споделен дори пробен кадър. Решението най-вероятно ще се появи в някои от бъдещите смартфони от висок клас на компанията.

Припомняме, че Redmi K30 Pro Zoom Edition включва телефото макро леща и използва чипсет Snapdragon 865. Зад тази оптика е разположен сензор Samsung S5K5E9 с еквивалент на фокална дължина 50 мм. Най-близкото фокусно разстояние е 3 см.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !