ASUS залага на OLED за всички свои нови лаптопи

Offnews Последна промяна на 03 септември 2021 в 06:53 2024 0

ASUS OLED

ASUS залага на само четири букви, които да ви накарат да си купите най-новите й преносими компютри, насочени към създателите – OLED. Компанията предлага OLED екрани във всичките си нови модели, с което ще ги разграничи от останалите на все по-наситения пазар на персонални компютри.

В сравнение с традиционните LCD екрани, OLED предлага по-дълбоки нива на черно, значително по-добър контраст и по-голяма отзивчивост. Дори и днес, когато LCD дисплеите са се развили, за да станат по-ярки и по-бързи, OLED предлага по-ясно изображение.

Всъщност виждаме преносими компютри с OLED от години, като XPS 15 и ZenBook, но те обикновено са позиционирани като първокласни функции за избрани модели. Сега ASUS се опитва да направи името си синоним на OLED, дотолкова, че да го донесе до нови преносими компютри от среден клас като VivoBook Pro 14X и 16Х. Компанията също така рекламира първите 16 инчови 4K OLED HDR екрани на преносими компютри в няколко модела – ProArt Studiobook Pro, ProArt Studiobook и Vivobook Pro.

В съответствие на името, може да очаквате да видите най-бързия хардуер на пазара в StudioBook Pro 16 OLED с цена 2500 долара. Той се захранва от процесори Ryzen 5000 от серия Н, чипове Intel Xeon от трето поколение и професионални графични процесори RTX A2000 и A5000 на NVIDIA. И, ако не се нуждаете от цялата тази мощ, има Studiobook 16 OLED с цена 2000 долара, който има същите чипове Ryzen, процесори Intel Core i7 и графики RTX 3070 или 3060.

И двата преносими компютъра ще бъдат оборудвани с 4К OLED HDR екрани, които достигат до 550 нита и покриват 100% от цветовата гама DCI-P3. Те също така ще имат ASUS Dial, нов ротационен аксесоар, разположен в горната част на тракпада, предлагащ подобна функционалност на забравения Surface Dial на Microsoft.

Слизайки едно ниво, новият ZenBook Pro Duo 15 OLED е 15 инчов лаптоп с два екрана. Той може да е оборудван с графика до RTX 3070 и процесор i9. Въпреки, че на пръв поглед изглеждат нелепи, ASUS доказа, че може да направи лаптопите с два екрана наистина полезни.

Vivobook Pro 14X и 16X OLED с цена от 1400 долара са изцяло нова територия за ASUS, която се разполага между линията Vivobook и под премиума Zenbook. 16Х ще се предлага с до 4К 16 инчов OLED екран, докато 14Х има 2.8К OLED 90 Hz опция. Ще можете да избирате между чипове Intel Core i7 или Ryzen 5000 H и до RTX 3050 Ti графика, а теглото на двете машини е само 3.09 и 3.64 паунда.

Очаква се преносимите компютри на ASUS да бъдат налични в Северна Америка през последното тримесечие на годината. Единственото възможно изключение е Vivobook Pro 14X OLED, който ще достигне до Канада по същото време, но не е ясно за останалата част на Северна Америка.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !