ADATA SE770G - достъпен SSD диск за гейминг и бекъп на важна информация (Ревю)

Offnews Последна промяна на 11 октомври 2021 в 17:03 203 0

5_n

 

 

Съвременните външни SSD устройства са предпочитани нe само за бекъп и пренос на данни, а и по време на гейминг. Пример в това отношение е външният диск на тайванския производител ADATA - SE770G, който се отличава със своите здрав дизайн и впечатляващи RGB светлини.  В редакцията получихме една бройка от модела, която успяхме да тестваме и да се уверим от първа ръка в предимствата му.

Първи впечатления

 

За разлика от останалите външни SSD решения на тайванската компания, които впечатляват с компактните си размери, голям капацитет и високи скорости, SE770G е малко по-различен. Дискът определено се отличава с отлични скорост и капацитет, но идва с доста по-разчупен и не толкова компактен дизайн. Вероятно заради предназначението му и за гейминг, този модел е по-тежък и има по-солидна конструкция.

 

Дизайн

 

Този външен диск на ADATA има правоъгълна форма и заоблени ъгли. Горната му страна е с блестящо черен цвят, а долната - направена от сребърен метал и оребрена с прорези, разсейващи топлината. Най-впечатляващо в неговия дизайн е RGB осветлението с ефект на куб. Добрата новина е, че светлините не са много ярки и не отвличат вниманието на геймърите от игрите. За по-претенциозните играчи съществува възможността да си направят персонални настройки на осветлението през сайта на ADATA. 

Капацитет и производителност

 

SE770G се предлага с два различни капацитета 512 GB и 1 TB. И двата модела разполагат със скорости на четене и запис от  800 MB/s и 1000 MB/s. Според производителя тези показатели са 12.5 пъти по-бързи от традиционните външни твърди дискове. В допълнение, устройството е с NAND флаш памет и модерна технология NVMe PCIe, които го правят по-бързо от интерфейса на повечето компютри.

Какво има в кутията

 

SE770G се продава в кутия, която в стила на Adata е брандирана с основните характеристики на устройството. Освен SSD диска, в комплекта са включени още: книжка с инструкции и два USB кабела. Благодарение на тях дискът може да се свързва безпроблемно към всякакви настолни компютри, лаптопи и конзоли.

 

В заключение можем да кажем, че освен с богатата си функционалност, този SSD на ADATA се отличава и с добра цена. SE770G е един добър избор за всички потребители, които искат да свържат външен диск към своята конзола (съвместим е както с PS5, така и с Xbox Series X) или да го използват за бекъп на важна информация.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !