Starlink вече работи на територията на всички континенти

Offnews Последна промяна на 31 май 2022 в 14:52 1589 0

Africa-and-now-operates-on-all-continents

Главният изпълнителен директор на SpaceX Илън Мъск съобщи в своя Twitter акаунт, че Starlink е одобрен да предоставя високоскоростен широколентов достъп до интернет с ниска латентност в Нигерия и Мозамбик. С добавянето на Нигерия и Мозамбик, Starlink вече работи на всеки един континент на нашата планета или в 32 държави, където е получил необходимите лицензи за предоставяне на интернет услуги.

SpaceX води преговори с телекомуникационните регулаторни органи на Нигерия и Нигерийската комисия по комуникациите (NCC), още от месец май 2021 година за получаване на всички необходими лицензи за доставяне на бърза сателитна широколентова връзка на Нигерия.

NCC съобщи, че Starlinks е получил два лиценза, включително международен лиценз за гейтуей и лиценз за доставчик на интернет услуги (ISP), които ще работят под името Starlink Internet Services Nigeria Ltd. Освен това NCC потвърди, че и двата лиценза ще влязат в сила още от този месец. Международният лиценз за гейтуей ще бъде валиден в продължение на десет години, а лицензът за интернет доставчик ще бъде валиден за пет години и може да бъде подновен в края на договора.

Услугата Starlink е най-подходяща за региони с ниска до средна гъстота на населението. Може също така да осигури достъп до Интернет в области, където широколентовият достъп е ненадежден или недостъпен. Въпреки това, достъпността на услугата за развиващите се африкански държави е поставена под въпрос. Сателитната широколентова връзка Starlink включва месечен абонамент от 110 щ. долара и още 600 щ. долара за терминала Starlink - нещо, което повечето хора от Нигерия и Мозамбик не могат да си позволят.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !