Според Стив Возняк бикойнът значително превъзхожда американския долар

Offnews Последна промяна на 31 октомври 2021 в 10:07 464 0

Steve Wozniak on accepting crypto pitches in ‘Unicorn Hunters’

Заложените в биткойна математика и логика не позволяват копирането и фалшифицирането на първата криптовалута и по това той значително превъзхожда щатския долар. Това бяха думите на съоснователя на Apple Стив Возняк в интервю за Yahoo Finance.

"Само се замислете за американския долар - правителството може да печати нови банкноти и да взема големи кредити, които да плаща именно с тези фиатни пари. Това едва ли някога ще се оправи. Биткойнът е нещо съвсем друго - той е само математика и предлага математическа чистота. Няма как да бъдат създадени дублиращи биткойни" - каза Стив Возняк.

Той сравни паричната система на САЩ с блокчейна на първата криптовалута. Возняк обяви фиатните пари за нещо изкуствено и отбеляза, че се наслаждава на науката, математиката, логиката и компютърния код, заложени в биткойна.

Съоснователят на Apple отбеляза и децентрализираната природа на цифровото злато, която дава възможност да се запазва нивото на предсказуемост - нещо, което не може да бъде постигнато с щатския долар. Според неговото мнение, регулаторните органи могат да правят нови хартиени купюри когато си пожелаят, но след това твърде трудно прогнозират нивото на инфлацията.

Едновременно с това Возняк каза, че анонимните възможности на някои криптовалути са излишни. Според него няма необходимост от подобни скрити разплащания.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !