При благоприятни условия скоростта на сваляне на данни от Starlink вече достига 400 Mb/s

Offnews Последна промяна на 06 декември 2021 в 15:12 613 0

REDDIT-USER-STARLINK-TEST-SPEED-DOWNLOAD

Амбициозният проект на компанията Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) за изграждането на глобален сателитен интернет продължава активно да се развива. В началото на седмицата Reddit потребител регистрира висока скорост на сваляне на данни на ниво 370 Mb/s. Това е станало по време на туристическо пътешествие в Скалистите планини, Колорадо.

Туристът съобщи, че групата е разгърнала своя лагер в планината Пайкс Пийк на височина около 2800 метра над морското равнище. Скоростта на сваляне е достигнала 379 Mb/s, на качване - 9,63 Mb/s, а пингът е бил от 34 до 36 милисекунди. Интересно е, че по време на тези измервания неговата съпруга е гледала някакво шоу в интернет чрез Starlink и това е оказало известно негативно влияние върху тестовете. Освен това, същият алпинист сподели, че на самият връх на планината Пайкс Пийк (4300 метра над морското равнище) интернет връзката е била перфектна, но няма подробности за скоростта на сваляне и качване на данни.

Преди две седмици компютърен специалист от Великобритания направи серия тестове след като получи своя Starlink комплект. При него пиковото значение на скоростта на зареждане достигна 404,3 Mb/s при пинг 27 милисекунди, а скоростта на качване е била около 18,8 Mb/s.

Виждаме, че специалистите на на SpaceX продължават и ще продължават да подобряват работата на г;пбалния сателитен интернет Starlink.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !