Netflix планира по-евтини абонаментни планове, които ще включват реклами

Offnews Последна промяна на 20 април 2022 в 09:46 643 0

Netflix

Стрийминг платформата Netflix може скоро да предложи на потребителите си по-евтини абонаментни планове, чието финансиране ще бъде осигурено от реклами. За промяната съобщи изпълнителният директор Рийд Хейстингс като разясни, че тя ще влезе в сила през "следващата година или две".

Хейстингс допълни, че намира рекламите за сложни и е голям фен на абонаментите. Той обаче смята, че в предоставянето на възможност на потребителите, които нямат нищо против да гледат реклами, да плащат по-малка такса "има много смисъл".

Изпълнителният директор поясни, че клиентите, които нямат нищо против да плащат пълни абонаментни такси, няма да се налага да гледат реклами. Той добави още, че Netflix ще бъде просто издател и че няма да следи потребителските данни да съответстват на рекламите, както правят някои от конкурентите на платформата.

Припомняме, че през първото тримесечие на 2022 г. компанията загуби около 200 000 абонати. Отговорни за това неблагоприятно развитие са засилващата се конкуренция, невъзможността да се разшири услугата в някои територии поради технологични ограничения, както и споделянето на акаунти. Около 222 милиона домакинства плащат за Netflix, но още над 100 милиона споделят тези акаунти.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !