Mastercard, DiPocket и Nexo анонсираха първата в света кредитна карта с криптовалутно обезпечение

Offnews Последна промяна на 13 април 2022 в 16:32 499 0

Mastercard

Най-голямата в света криптовалутна кредитна институция Nexo се обедини с MasterCard и DiPocket, и представи първата в света кредитна и разплащателна банкова карта, обезпечението на която е единствено криптовалута.

Новият продукт се появи в европейската икономическа зона и дава възможност на своите притежатели да изразходват парични средства без да се налага да купуват и продават криптовалути. Цифровите валути се използват единствено като залог и обезпечаване на кредита.

"Новата кредитна карта няма минимална сума на разплащане, няма месечни такси и комисионни за бездействие. Възможно е разплащането на сума до 20 хиляди евро на месец" - съобщава Nexo.

https://youtu.be/rUR_3EifvFI

Компанията не ограничава своите клиенти при пазаруването и при тегленето на парични средства от тази разкрита кредитна линия, като лихвени проценти се начисляват единствено върху фактически изразходваната сума на отпуснатия кредит. Лихвата върху останалата сума е почти 0%.

Притежателите на тези кредитни карти допълнително ще получават бонус в размер до 2% във вид на криптовалута, който се дава при всички транзакции в биткойни или собствените цифрови токени на NEXO.

Заявките за получаването на новата виртуална кредитна карта може да стане в специално предназначената за това уеб страница в сайта на Nexo. Предвидена е възможност за работа с Apple Pay и Google Pay.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !