Apple може да представи iPhone 14 на тази дата

Павлин Луканов Последна промяна на 18 август 2022 в 14:40 2115 0

Apple iPhone

Снимка Apple

Apple iPhone

Технологичната общност очаква с голям интерес ежегодното събитие по време, на което Apple представя новата си серия смартфони, както и други продукти. Обичайно събитието е през септември, а вече има и индикации, които посочват и конкретната дата тази година. По данни на Bloomberg събитието ще се проведе на 7 септември, като се цитират запознати източници.

Освен смартфоните от серия iPhone 14 ни очакват и нови часовници, а евентуално и компютри и таблети. Събитието ще е интересно и от друга гледна точка, тъй като пазарът на смартфони бележи значителен спад, но Apple успява да се справи сравнително добре на този фон, като предстои да видим с какво ще убеди потребителите да изберат новите ѝ попълнения.

Обичайно новите продукти са налични около десетина дни след премиерата им, в зависимост от региона, като това може да е така и тази година. Служители в магазин на Apple са били предупредени да очакват голям продуктов дебют на 16 септември. Иначе, очаквано анонсът ще бъде виртуален, като продължава подхода за избягване на офлайн премиера пред публика, което се наложи заради пандемията. За целта от компанията вече правят видео записи за презентацията си, която традиционно е с високо качество на изработка.

Припомняме, че през юни компанията представи новите версии на операционните си системи, iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 и macOS Ventura. Тогава имаше и ограничена презентация пред публика от разработчици.

Тази година ни очакват някои не особено значителни промени при смартфоните. Стандартният iPhone 14 най-вероятно ще е с почти идентичен дизайн с iPhone 13. Най-вероятно ще бъде премахнат mini моделът, а на негово място ще има стандартен модел с 6.7-инчов екран. Това ще е и първият случай на устройство извън Pro версиите с толкова голям дисплей.

Повече промени ще има именно при Pro вариантите. Тук прорезът в екрана ще бъде заменен от два отвореа за селфи камерата и системата Face ID. Това може да освободи повече екранно пространство, но предстои да видим дали ще е така и на практика. Компанията ще използва и нов чипсет. Междувременно стандартните модели ще включват актуалния A15.

iPhone 14 Pro ще се сдобият с 48-мегапикселов сензор в основната си камера, което ще представлява значително подобрение. Освен това ще има и 123MP сензор с ултраширокоъгълна оптика. Планират се още подобрения при записа на видео и издръжливостта на батерията.

По отношение на часовниците изглежда ще видим новите Watch Series 8 с добавка на сензор за телесна температура. Стандартното попълнение тук ще е подобно на Series 7, а новата Pro версия ще е насочена към по-спортните потребители. Той ще има по-голям дисплей, издръжлив корпус от титан, по-издръжлива батерия и нови опции за проследяване на тренировки. Компанията планира и нов Apple Watch SE с по-висока производителност. Дебют ще направят операционните системи iOS 16 и watchOS 9.

Предстои да видим дали през септември ще бъдат анонсирани и очакваните нови iPad и Mac модели с нови чипсети и процесори от компанията. Има индикации, че тези попълнения може да се появят през октомври или по-късно през годината.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !