Logiscool отваря школи по програмиране във Варна, София и Плевен

Обучителната верига, която отпразнува десетия си рожден ден, е все по-привлекателна за франчайз партньори

Offnews Последна промяна на 12 февруари 2024 в 18:32 558 0

Logiscool
Logiscool

Веригата школи по програмиране и креативни дейности Logiscool набира все по-голяма популярност у нас, което доведе до разширяване на нейната образователна мрежа в България. След София и Пловдив, франчайз веригата сега стъпва в градовете Варна и Плевен. Новината идва на фона на нарастващия интерес от български предприемачи към възможностите за стартиране на бизнес в сферата на познанието, като част от международна верига.

Първата варненска локация отваря врати през февруари, а още една е планирана най-късно за 2025 година. В морската столица децата между първи и дванадесети клас ще могат да избират курсове по дигитална грамотност, програмиране и изкуствен интелект, да се включват в лагер - школи, ателиета и други формати на обучение.

„Дигиталната грамотност е знанието на утрешния ден и децата трябва да започнат да я откриват от рано. С нашия уникален метод на преподаване и напълно игровизиран модулен учебен план обучението по програмиране е забавно и лесно за учениците“ - споделя проф. д-р Светлана Лесидренска, основател на школата във Варна.

Самата тя е дългогодишен и утвърден в академичната общност преподавател в Технически университет - Варна. Професор е в областта на стратегическия мениджмънт и преподава управленски и икономически дисциплини. Автор е на множество научни публикации в авторитетни международни и български издания. Има сериозен опит и експертиза също в административната и управленска дейност, като ръководител на катедра „Индустриален мениджмънт“ и Декан на Машинно – технологичен факултет в ТУ – Варна. Създаването на собствени школи, като част от Logiscool, е поредната стъпка на професор Лесидренска към нейната дългосрочна цел да спомага за изграждането на лидерите на утрешния ден в България.

Иновативните и гъвкави учебни програми на Logiscool скоро ще бъдат достъпни и за учениците в Плевен, където франчайз веригата също се сдобива с първи партньор. Школата ще отвори врати там през идващото лято, както и нова локация в столичния квартал Овча Купел.

Междувременно Logiscool се похвали и с отбелязването на своя десетгодишен юбилей. Основаната през 2014 г в Унгария обучителна верига днес присъства в над 30 държави на всеки континент, с подкрепа от над 200 франчайз локации. През програмите на Logiscool са преминали над 210 000 ученици, а целите на основателите на компанията са в рамките на няколко години 1 000 000 деца по целия свят да вземат участие в уникално разработените курсове, които въвеждат младежите в дигиталния свят.

„Днес програмирането, изкуственият интелект и дигиталната грамотност стават все определящи за бъдещето на децата. Предимствата на Logiscool като предпочитани от деца, учители и родители школи е в гъвкавостта на учебната програма, фокса й към всички възрасти и нива на познания, обучения по най-съвременна платформа и постоянно въвеждане на иновативни методи на преподаване, съобразени с променящите се изисквания на съвремието. Тези предимства се оценяват и от предприемачите в България, които все по-често проявяват интерес да са франчайз партньори, откривайки свои школи“ - споделя Ива Янкова, съосновател на Logiscool България.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !