Киберсигурността, изкуственият интелект и дроновете ще са във фокуса на Cyber Kick OFF Party ’23

В първото тех събитие за годината ще участва заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов

Offnews Последна промяна на 05 януари 2023 в 21:29 1310 0

Зала Витоша

Снимка КиберКЛУБ

Зала Витоша

Първото за годината технологично събитие – Cyber Kick OFF Party, организирано от КиберКЛУБ, ще се проведе на 10 януари от 19 ч. в Интер Експо Център София. Събитието е част от календара с дейности на организацията и е насочено към широк кръг участници от кибер общността. Организаторите очакват в него да се включат над 300 участници, сред които ще има представители както от сферата на сигурността, така и от различни нововъзникващи технологични сектори като дроновете, изкуствения интелект, роботите, виртуалните реалности и др.

Освен физическите лица, в инициативата са заявили участие над 70 организации от страната и чужбина. Водещи партньори на събитието са Клъстерът за интеграция на нововъзникващи технологии ETIC, Клъстер за изкуствен интелект, ISACA Sofia Chapter и Cyber Security Talks Bulgaria.

Форматът на Cyber Kick OFF Party ’23 е общностно ориентиран. “Целта е да се наблегне на активности, сплотяващи общността и създаващи предпоставки за междусекторен нетуъркинг. Друга основна задача на събитието е да представи локалната cybersecurity екосистема в пълната й цялост, както и да се създаде среда за комуникация в общността, подпомагаща натрупването на експертиза в различни мултидисциплинарни проекти” – обяснява Антон Пулийски, мениджър на общностите в КиберКЛУБ.

Програмата ще започне с официално откриване и кратки представяния на участниците, след което ще продължи с отворена дискусия и коктейлна част с игри за всички присъстващи. В лекционната част ще участва заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов, който ще говори за нуждата от киберкултура и ролята на общностите в тази област. Антон Пулийски ще представи накратко стратегията на КиберКЛУБ за 2023 година.

Дискусията ще бъде посветена на Open Cyber Community Paper (OCCP) и свързаните с нея действия на общността през годината. Водещ ще бъде Кристина Ескенази, а панелисти – Благовест Кирилов, Момчил Алексиев, Ясен Танев, Антон Пулийски, Павел Георгиев и Миглен Евлогиев. Коктейлната част с включени нетуъркинг, демонстрации и игри ще започне в 20:30 ч. и ще продължи до 22:30 часа.

Събитието е безплатно, но с предварителна регистрация. Повече информация има тук.

Повече за събитието: https://www.facebook.com/events/1132929144032011/

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !