Извън лидерството в киберзащитата: Acronis обяви своя ESG Доклад за изминалата 2023

Докладът представя обстоен преглед на постиженията, стратегиите и инициативите на Acronis в областта на ESG

Offnews Последна промяна на 19 февруари 2024 в 20:31 473 0

Acronis
Acronis

Acronis, глобален лидер в киберзащитата, анонсира пускането на своя 2023 ESG Доклад, подробно описвайки постиженията и резултатите на компанията през 2023 и чертаейки път за бъдещо положително влияние върху обкръжаващия ни свят. Докладът подчертава изключителното представяне и постижения на компанията през 2023, но също така и стремежа на Acronis да промени света. Той представя устойчивите практики в бизнеса на компанията, включително резултатите от преглед на емисиите на парникови газове (GHG) и обширната оценка на значимостта на материалите. Бележи важни теми за заинтересованите страни на Acronis, като полага основите за допълнително намаляване на въглеродния отпечатък на компанията. Докладът също така представя съответствие с Целите за устойчиво развитие на обединените нации, като идентифицира конкретни области, където компанията оказва влияние.

Acronis непрестанно подкрепя отговорни практики, с цел намаляване на екологичния си отпечатък. Освен това, компанията активно се ангажира с общностите, в които действа, насърчавайки положителното въздействие чрез дни на доброволческа екологична дейност и образование в областта на информационните технологии. Забележително е, че Acronis е разширила подкрепата си към унеправдани общности, чрез изграждане на училища и оборудване на компютърни лаборатории, създавайки образователни програми, които подпомагат социалното развитие.

В допълнение, компанията разширява своите екологични и образователни програми на партньорите си, като помага на доставчиците на услуги да разработят свои собствени програми за корпоративна социална отговорност чрез участие в съвместни инициативи и с помощта на новозапочнатия “CSR в кутия”. Партньорите на Acronis могат да намалят своя собствен въглероден отпечатък, като внедрят Acronis Cyber Protect Cloud, консолидирайки и намалявайки броя на необходимите решения за осигуряване на пълна киберзащита на своите клиенти.

“Стремейки се да станем по-устойчива организация, нашият път включва непрекъснато разширяване на нашето мислене, откриване на нови възможности и разбиране на връзката между нашите действия и по-широкия свят,” каза Ezequiel Steiner, CEO, Acronis “Поемаме отговорността да създаваме стойност за всички наши партньори, като заложим екологични, социални и управленски аспекти в нашите бизнес операции.”

Ето най-важното от ESG доклада на Acronis:

Околна среда

  • Проведе първата оценка на емисиите на парникови газове и разработи план за управление на инвентара, като данните ще бъдат използвани като база за поставяне на цели за устойчивост.
  • Стартира Acronis Cyber Foundation Ambassadors Program, мобилизирайки около 300 служители за екологични дейности като почистване на плажове или гори.
  • Проведе шест екологични дни с подкрепата на служителите, през които бяха събрани2 500 кг отпадъци.

Социално управление

  • Включи се в текущи хуманитарни нужди, като предостави подкрепа на над 3 500 жертви на природни бедствия и военни конфликти чрез събиране на средства, хуманитарна помощ и предоставяне на образование.
  • Разшири фокуса си върху образователни дейности, както по отношение на развитието на общността, така и на образованието в областта на киберсигурността, чрез изграждане на училища, създаване на компютърни лаборатории и провеждане на класове по информационни технологии, повлиявайки на над33 500 души.
  • Пусна независима академия MSP academy като център на бизнес и кибер образование.

Корпоративно управление

  • Разработи информационен център за закупуванияи разшири въпросника за доставчици.
  • Пусна публичния AcronisTrust Center, който осигурява видимост на сертификации, съответствие и информация, свързана със сигурността.
  • ПуснаCSR in a Box – възможност за нашите партньори и клиенти да стартират техни собствени ESG инициативи.

За повече информация вижте целия ESG доклад тук: https://www.acronis.com/en–us/sustainability–governance/

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !