Honor представи нови флагмани и познат сгъваем смартфон

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 27 февруари 2023 в 20:01 719 0

Honor Magic 5 Pro

Снимка Honor

Honor представи нови флагмани и познат сгъваем смартфон

Китайският бранд Honor представи своя нов флагмански модел смартфон, както и сгъваем такъв. По време на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона, компанията представи общо три устройства. Базовият Honor Magic 5, Honor Magic 5 Pro и сгъваемият Honor Magic Vs. Шансът да ги видим в България е голям, след като китайския производител даде повече информация за цените в евро. Това означава, че те сигурно ще навлязат на европейския пазар.

Двата основни смартфона на Honor са позиционирани в най-високия ценови клас. Базовият Magic 5 ще се продава за около 900 евро (1760 лева), докато Pro версията се очертава да бъде за около 1200 евро (2346 лева). Двата модела разчитат на последния модел флагмански процесор на Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2 изпълнен по 4nm технология. В посочените по-горе цени на моделите, които бяха представени включват само по една конфигурация. За Honor Magic 5 това е 8GB RAM памет с 256GB, докато за Honor Magic 5 Pro тя включва 12GB RAM и 512GB място за съхранение.

Двата смартфона се различават значително по останалите си характеристики. Pro версията идва с наистина голям 6.81-инчов LTPO OLED екран и странната резолюция от 1312x2848 пиксела. Базовият Magic 5 е с една идея по-компактен, но пак дисплея е 6.73 инча, а разделителната способност – 1224x2688 пиксела. Опресняването на двата е 120Hz, което е вече стандарт не само за високия клас смартфони.

Конфигурацията на камерите също е доста конкурентна особено при Honor Magic 5 Pro, в който повтаря до голяма степен тази на Xiaomi 13 Pro. Тя се състои от три 50MP сензора – основен, перископен телефото с 3.5-кратно оптично приближение и широкоъгълен. Базовият Honor Magic 5, запазва 50MP широкоъгълна, добавя 54MP за основна и 32MP за телефото. Двата модела неглижират селфи камерата, която е със стандартните 12MP.

Батерията и при двата модела е с голям капацитет от 5100 mAh. Бързото зареждане също е унифицирано – 66W. Honor Magic 5 Pro от своя страна се възползва от безжично такова, докато базовия модел – не.

Honor вече продава своя сгъваем смартфон, но до момента беше наличен само Китай. Сега, компанията планира да го пусне на глобалния пазар. За Honor Magic Vs сме писали подробно преди няколко месеца и можете да видите тук.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !