Google заплати на Apple 15 милиарда щатски долара

Offnews Последна промяна на 26 август 2021 в 16:00 328 0

Google даде на Apple 15 милиарда щ. долара, за да може неговата търсачка да се използва по подразбиране в мобилните устройства на корпорацията от Купертино. Информацията е на WCCFTech.

Тази огромна сума се дава, за да може търсачката на интернет гиганта да се използва по подразбиране във фирмения браузър Safari на Apple. Вече сключеният договор включва всички устройства на Apple - iPhone, iPad, Mac и т.н. През 2020 година Google плати на корпорацията от Купертино 10 милиарда щ. долара само за да може всеки потребител, който е закупил ново устройство на Apple, още щом стартира Safari, да види именно търсачката на интернет гиганта. Интересно е че сумата е предложена от Google понеже технологичният гигант се притеснява че може да бъде изпреварен от Microsoft с неговата търсачка Bing.

Самият факт, че Google готов да да плащат подобни суми само за да може неговата търсачка да се използва по подразбиране, показва колко важни са за него потребителите с устройствата на Apple. Инвестицията явно ще бъде печеливша, понеже повечето притежатели на смартфони и таблети никога не променят настройките по подразбиране и до края използват това, която им предлага още в началото съответното устройство.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !