Facebook става част от проекта за подводен кабел Apricot

Offnews Последна промяна на 16 август 2021 в 13:54 1189 0

2 young women using a tablet computer at night

Facebook обяви, че ще участва в проекта за подводна кабелна система Apricot. Когато бъде завършен, този проект ще подсигури необходимия капацитет и възможност за разширяване на връзките в Азиатско-тихоокеанския регион.

Кабелът с дължина 12 000 километра ще свърже Япония, Тайван, Гуам, Филипините, Индонезия и Сингапур. Apricot ще включва най-съвременните технологии. Очаква се той да започне да функционира през 2024 г.

Системата Apricot ще е с капацитет от над 190 терабита в секунда и трябва да отговори на нарастващите изисквания за трансфер на данни в системата. Освен това ще бъде подпомогнато и изискването за 4G и 5G широколентов достъп.

Това е един от поредицата кабели, които очакваме да заработят в идните години, а някои от тях вече бяха пуснати, в световен мащаб. Така например Facebook си партнира с China Mobile, MTN, Orange и Vodafone по проект наречен 2Africa.

Изграждането на този кабел е поверено на Alcatel Submarine Networks, която е собственост на Nokia. Той е с дължина 37 000 километра и обгръща континента Африка, свързвайки го към Западна Европа и Близкия Изток.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !