Публикуваха първите скрийншоти на Windows 11, за които Microsoft каза, че това е само началото

Offnews Последна промяна на 16 юни 2021 в 11:22 5308 0

Windows-11_13_winver

Microsoft пазеше в пълна тайна информацията за своята нова операционна система Windows 11 и не допускаше никакви изтичания но данни, но днес в интернет пространството бяха публикували огромен брой скрийншоти на новата ОС, а малко по-късно навсякъде в Глобалната мрежа се появиха неофициални линкове за изтеглянето на предварителната версия на Windows 11.

Новият потребителски интерфейс и старт менюто в Windows 11 на практика са същите от проекта Windows 10X, кодът на който Microsoft сля с този на Windows 10 и явно по този начин се е получила новата ОС. Първото, което се забелязва във Windows 11 е промененият таскбар, като иконките за стартиране на различните приложения сега се намират в средата на този панел. Променено е и старт менюто, като вече живите плочки ги няма.

В новата версия на операционната система на Microsoft всички програмни прозорци са със закръглени ъгли, включително иконките и менютата.

Друг характерен момент е, че на таскбара се вижда новата иконка уиджети (Widgets). Имаше слухове, че софтуерният гигант ще ги върне в новата си ОС, които сега виждаме, че се оказаха верни. С помощта на уиджетите е възможно бързо да се разбере каква е прогнозата за времето, да се прегледат водещите новини и да се види и друга полезна информация.

https://youtu.be/ArxeeEOzhFw

Има промени и при инсталационния процес на новата операционна система. Надписите в програмите прозорците при инсталирането са по-различни, друг и звукът който се чува при стартирането на Windows 11.

https://twitter.com/tomwarren/status/1404836871461539846

Microsoft коментира появата на тази информация като заяви, че това е само началото и покани всички на официалната презентация на Windows 11, която ще се състои на 24 юни тази година.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !