Microsoft все пак разреши инсталирането на Windows 11 на старите компютри, но има много особености

Offnews Последна промяна на 29 август 2021 в 10:59 355 0

TRM 2.0

Microsoft официално обяви, че няма да възпрепятства инсталирането на Windows 11 на някои от по-старите компютри. Това може да стане че изтеглянето на инсталационния ISO дисков образ от сървърите на софтуерния гигант, който дава възможност за инсталирането на новата операционна система на Microsoft от нулата.

Microsoft сподели пред медиите, че това е едно заобиколно решение за инсталирането на новата ОС на старите компютърни системи, предназначено преди всичко за компаниите, които искат да пробват и тестват възможностите на Windows 11. Едновременно с това корпорацията предупреждава, че при този метод за инсталиране не може да гарантира съвместимостта на драйверите и общата стабилност и надеждност на системата. Нещо повече, старите компютри, на които е инсталирана Windows 11 от въпросния ISO образ няма да получават каквито и да било обновявания, включително и тези, които са свързани с операционната безопасност.

Минималните системни изисквания за старите компютри са вече променени. Не се изброяват процесорни фамилии, а само се казва, че е необходима компютърна система с минимум двуядрен 64-битов процесор, който работи с тактова честота не по-ниска от 1 GHz. Що се отнася до паметта, въпросните по-стари компютри трябва да имат минимум 4 GB оперативна памет и най-малко 64 GB дисково пространство.

Интересно е, че Microsoft е добавил в списъка с поддържаните процесори няколко чипа на Intel от седмо поколение, включително Intel Core серия X, Xeon серия W и Intel Core 7820HQ, но отказа да включи в този списък първото поколение процесори AMD Zen. Модулът TRM 2.0 си е останал задължителен за инсталирането на всички версии на ОС Windows 11.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !