Microsoft ще пусне Windows 11 на 5 октомври

Offnews Последна промяна на 01 септември 2021 в 06:54 362 0

win11 android apps

Microsoft обяви, че Windows 11 ще бъде пуснат на 5 октомври. Новата операционна система ще бъде достъпна като безплатна настройка за отговарящите на изискванията компютри с Windows 10 или на нов хардуер, който се доставя предварително зареден с нея.

Безплатният ъпгрейд до Windows 11 ще започне да се разпространява на 5 октомври, но като много надстройки на Windows в миналото, ще бъде достъпен на етапи. Първо ще бъде предложен на нови отговарящи на условията устройства, а след това ще стане достъпен за повече устройства през седмиците след 5 октомври.

“Следвайки огромните знания от Windows 10, искаме да сме сигурни, че ви предоставяме възможно най-доброто изживяване”, обясни Арън Уудман, генерален мениджър маркетинг на Windows в Microsoft. “Очакваме на всички допустими устройства да бъде предложена безплатна надстройка до Windows 11 до средата на 2022 година”.

На съществуващите компютри с Windows 10 Windows Update ще информира потребителите кога е налична надстройката до новата версия. Можете също така да проверите дали вашето устройство отговаря на условията за ъпдейт, чрез Windows Update или специалното приложение за проверка на здравето на компютъра на Microsoft, което в момента е в предварителен преглед.

Докато Windows 11 ще стартира на 5 октомври, не всички обявени функции ще бъдат налични. Microsoft предлага приложения за Android в Windows 11, в партньорство с Amazon и Intel, но тази опция няма да е налична на 5 октомври.

Предварителен преглед на приложенията за Android ще бъде наличен за Windows Insiders в следващите месеци. Предполага се обаче, че вероятно няма да стартира за всички потребители до следващата година.

Microsoft изясни минималните си системни изисквания за Windows 11 миналата седмица, но разкри и заобиколно решение за тези, които не могат да ги спазят. Можете да инсталирате Windows 11 на всеки хардуер, използвайки ISO метод, стига компютърът да има 64-битов 1GHz процесор с две или повече ядра, 4 GB RAM, 64 GB памет и чип TPM 1.2.

Ако използвате заобиколното решение обаче, вашият компютър ще бъде в неподдържано състояние. Това означава, че неподдържа компютър с Windows 11 може и да не получи достъп до Windows Update и дори до корекциите за сигурност.

Ако вашата машина не е напълно съвместима с Windows 11, Microsoft все още поддържа Windows 10 до 14 октомври 2025 година. Не е ясно обаче колко големи актуализации ще пусне компанията за Windows 10 в следващите 4 години.

По-късно тази година пристига актуализацията 21Н2 за потребители на Windows 10, която включва поддръжка на GPU изчисления в подсистемата на Windows за Linux (WSL), подобрения на Windows Hello и поддръжка за защита на WPA3 H2E WiFi.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !