Изпитай уменията си по програмиране в СофтУниада 2024

Offnews Последна промяна на 13 март 2024 в 20:07 196 0

СофтУниада 2024
СофтУниада 2024

На 6 и 7 април 2024 година ще се проведе деветото издание на СофтУниада – конкурсът по състезателно програмиране и разработка на уеб/софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. Организатор на събитието е СофтУни – най-голямата образователна организация у нас, предлагаща качествено, достъпно и практически насочено обучение по програмиране, QA, дигитален маркетинг и дизайн.

В надпреварата ще премериш сили с други мотивирани състезатели, ще получиш опит и най-важното – ще се забавляваш, докато се развиваш. Регистрирай се до 24 март и участвай в предизвикателството! Състезанието ще се проведе изцяло онлайн.

Най-добрият участник ще получи голямата награда – лаптоп NOTEBOOK ACER ASPIRE 3. Искаш ли това да си ти? Ето какво трябва да знаеш:

Регламент и категории

СофтУниада се провежда в две възрастови групи – за участници под и над 16 години. Можеш да се явиш индивидуално или в отбор, като в отбора е достатъчно един от участниците да е на 16 или повече години, за да се състезавате в старша категория.

Категориите, в които можеш да се състезаваш, са:

Разработка на уеб проекти – участниците в тази категория трябва да разработят уеб приложениe, front-end приложение или друг вид разработка, която работи в браузър среда. За целта трябва да предадеш уеб адреса на приложението, кратко описание на проекта (презентация) и линк към изходния код. Могат да участват отбори до 5 души, но можеш да участваш и индивидуално.

Софтуерни проекти – в тази категория се изисква разработването на софтуерно приложение, а за да участваш, трябва да предадеш инсталатор или изпълним код, презентация на проекта и линк към изходния код. И в тази категория можеш да участваш както индивидуално, така и като част от отбор до 5 души.

Състезателно програмиране – тази категория ще изпита уменията ти по програмиране, като в рамките на 5 часа ще трябва да решиш 10 задачи с нарастваща трудност. Участието е индивидуално, като може да се използват всякакви материали по време на състезанието: книги, учебници, интернет ресурси.

Регистрацията за участие в СофтУниада е отворена до 24 март включително. Виж повече информация относно регламента и различните категории ТУК.

Програма на състезанието

СофтУниада 2024 ще се проведе в 2 дни. Официалното откриване на надпреварата е на 6 април 2024, а в същия ден от 10:30 ще се проведе и защитата на проектите в категориите „Разработка на уеб проекти“ и „Софтуерни проекти“. За да участваш, трябва да предадеш проекта си до 24 март, а до 29 март можеш да очакваш имейл дали той е бил одобрен да участва в защитата.

На 7 април 2024 от 9:00 ч. ще се проведе състезанието в категория „Състезателно програмиране“. Ще разполагаш с 5 часа да решиш задачите, а още в същия ден ще се проведе и церемонията по награждаването на победителите от всички категории.

Награди

Победителите в различните категории могат да спечелят парични награди, USB хъбове, клавиатури, USB флаш памет, тонколони за компютър, слушалки и др., предоставени от партньорите на СофтУни – Пощенска банка, INDEAVR, SmartIT, Prolet.

Този, който грабне титлата СофтУниадец, ще спечели и голямата награда – лаптоп NOTEBOOK ACER ASPIRE 3, предоставен от Vivacom. За тази цел трябва да се състезаваш и в практическата, и в състезателната категория – Уеб или Софтуерни проекти и Състезателно програмиране, и да събереш най-много точки общо от всички участници.

Ако вече нямаш търпение да докажеш уменията си и да спечелиш редица страхотни награди, регистрирай се още днес в СофтУниада 2024!

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !