Poco F4 и Poco X4 GT навлизат в България

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 23 юни 2022 в 16:44 2349 0

Poco F4 and X4 GT Debut

Снимка Poco

Poco F4 and X4 GT Debut

Брандът на Xiaomi – Poco представи своя достъпен флагман, както и представител в средния клас смартфони в Европа, които ще се продават и в България. Това са новите Poco F4 и Poco X4 GT. Първият е позициониран в класа до 1000 лева с цена от 449 евро или около 878 лева. Докато вторият е на цена от около 740 лева или 379 евро, което го поставя в горната част на средния клас.

Смартфоните, ще бъдат налични първо в някои големи магазини за потребителска електроника, като „Технополис“, а след това ще започне да се предлагат и от мобилните оператори. Това обявиха от местния офис на компанията след официалната премиера на устройството на Стария континент. Брандът Poco на Xiaomi е ориентиран повече към младежката аудитория.

Достъпният флагман Poco F4

При цена от 878 лева, Poco F4 заема долния спектър на т.нар. достъпни флагмани. От китайската компания са заложили повече на силен хардуер и добър екран, но са направили компромиси с камерите. Дисплеят е 6.67-инчов AMOLED с разделителна способност от 1080 пиксела и честота на опресняване от 120Hz. Последната не е адаптивна, което може да повлияе върху издръжливостта на батерията. Корпусът е стъклен с удароустойчивата Gorilla Glass, включително и задния панел, рамката от своя страна е пластмасова. Липсва жак за слушалки.

Хардуерно имаме миналогодишният чипсет Snapdragon 870G изпълнен по 7nm архитектура. Той предоставя сравнително бързо представяне. В България ще се предлага по-високата версия с 8GB RAM памет и 256GB място за съхранение. Батерията е с капацитет от 4 500 mAh и бързо зареждане от 67W, което позволява пълен заряд в рамките на около 40 минути. Камерите и при двата модела са сходни. Основната е 64MP, като при Poco F4 има оптична стабилизация, докато при Poco X4 GT такава липсва. Широкоъгълната камера е 8MP, към нея добавяме 2MP макро сензор, а предната е 20MP.

Poco X4 GT - смартфон в средния клас

Вторият представен смартфон е Poco X4 GT, който е позициониран в горната част на средния клас при цена от 740 лева. Екранът е 6.6-инчов, но е LCD, като е запазена резолюцията от 1080p. Разликата с Poco F4 е наличието на 144Hz опресняване, което ще направи модела привлекателен за геймърите. Дизайнът е по-опростен – с изцяло пластмасов корпус. Друга разлика е, че при Poco X4 GT имаме 3.5мм жак за слушалки.

Процесорът на Qualcomm е заменен с такъв от Mediatek – Dimensity 8100, изпълнен по 5nm архитектура. Предлага се вариант само с 8GB RAM памет и между 128GB и 256GB място за съхранение. Батерията е по-голяма и е с капацитет от 5080 mAh. Бързото зареждане от 67W се запазва, което позволява пълен заряд в рамките на около 40 минути. И при двата смартфона, зарядното е включено в комплекта. Основният сензор тук е 64MP, но за разлика от Poco F4 няма оптична стабилизация. Широкоъгълната камера е 8MP, към нея добавяме 2MP макро сензор, а предната е 20MP.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !