Fuchsia OS на Google дебютира в оригиналния Nest Hub

Offnews Последна промяна на 26 май 2021 в 07:20 5052 0

fuchsia

Fuchsia OS на Google се спрягаше за заместител на Android OS. Повече от четири години по-късно, компанията най-сетне пусна на пазара своята нова операционна система, която дебютира в първото поколение Nest Hub като част от актуализация.

Въпреки, че интелигентният екран от 2018 година може да изглежда като неподходящо устройство за пускането на Fuchsia, Google вероятно предприема една разумна и добре премислена крачка. Nest Hub не е прекалено сложет, с малки визуални ефекти и базиран на Google Assistant.

Освен това устройството се захранва и от Flutter, рамка за разработка на приложения с отворен код, която позволява на разработчиците лесно да пренасочват апликациите си към множество платформи. Сред тези платформи са Android, iOS, Windows, macOS и Linux, което означава, че Google лесно може да смени съществуващата CastOS с Fuchsia.

Както 9to5Google съобщава, актуализацията за Nest Hub ще пристигне поетапно в следващите месеци, започвайки с тези в програмата за визуализация, преди да стане широко достъпна. Въпреки, че функционалността на интелигентния екран вероятно ще остане непроменена, тестването на Fuchsia на публични устройства ще помогне на Google да продължат разработката на софтуера.

В миналото, когато слуховете за новата операционна система на гиганта бяха в своя апогей, тя се смяташе за съвместима както с телефони, така и с компютри. Вътрешните тестове на Google потвърдиха това, но оттогава слуховете заглъхнаха. Последното, което чухме беше, че Google търси техническа помощ от общността по проекта с отворен код.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !