Ето колко дисково пространство ще ви е необходимо за инсталирането на HyperOS

Стефан Николов Последна промяна на 05 декември 2023 в 19:23 4755 0

Xiaomi HyperOS

Снимка Xiaomi

Ето колко дисково пространство ще ви е необходимо за инсталирането на HyperOS

През изминалите няколко седмици HyperOS непрекъснато се внедряваше в екосистемата на Xiaomi, като първоначално навлезе в сферата на смартфоните. Интересно е да се отбележи, че флагмански устройства като Xiaomi 14 и Redmi K70 Ultra по подразбиране са оборудвани с HyperOS 1.0. Най-новото попълнение в тази серия е Redmi Book 16 2024, с което се отбелязва дебютът на лаптоп на Xiaomi с операционна система HyperOS Connect.

Изданието Gizchina ни напомня, че Xiaomi представя HyperOS като изключително гъвкава и многофункционална система, която може да функционира безпроблемно в широк спектър от устройства. От такива с минимална 64K оперативна памет до по-солидни с до 24GB. Тази адаптивност позиционира HyperOS като идеалната платформа за свързването на над 200 разнообразни продукта в рамките на екосистемата на Xiaomi, като нейната големина при всяко устройство е различна.

В мобилната сфера Xiaomi гордо заявява, че HyperOS е най-ефективната по отношение на заеманото дисково пространство операционна система. Тя може да се похвали с големина, която е с почти 3 GB по-малка от iOS на Apple, която отнема значителните 11,36 GB от паметта на iPhone. Така например, при Xiaomi 14 Pro новата HyperOS заема едва 8,75 GB. Което я прави изключително подходяща за глобалната актуализация на този модел.

Въпреки това, поради адаптивния си характер, големината на актуализацията към HyperOS 1.0 от MIUI 14 няма да бъде еднаква за всички модели Xiaomi, Redmi и POCO. В случая на Redmi K60 Ultra новата HyperOS заема точно 6 GB. Компанията подчертава необходимостта потребителите да заделят минимално дисково пространство от 6 до 10 GB, когато се подготвят за актуализацията.

HyperOS е създадена, за да оптимизира производителността както на мощните устройства, така и на тези с по-скромни спецификации. При високопроизводителните устройства системата динамично оценява нишките, като осигурява бърза реакция при големи натоварвания. И обратното, в по-слабо производителните устройства HyperOS комбинира изчислителните блокове за унифицирана работа, осигурявайки максимална производителност.

Същественото в HyperOS е способността ѝ безпроблемно и бързо да свързва различните устройства чрез HyperConnect. Всяко устройство подпомага другото, като използва своите уникални функции, допринасяйки за цялостната адаптивност и гъвкавост на системата. Вследствие на това големината на HyperOS значително варира в зависимост от спецификациите на всяко устройство, било то мобилен телефон на Xiaomi, часовник Redmi или дори в рамките на домакинските уреди на Xiaomi като хладилници и фритюрници.

Милиони потребители на Xiaomi, Redmi и POCO от цял свят с нетърпение очакват появата на HyperOS на своите устройства, което поражда следния въпрос: "Кога ще мога да инсталирам HyperOS?" За хората с моделите на Xiaomi, които вече са съвместими с HyperOS, инсталирането и използването са вече възможни. Въпреки това Xiaomi препоръчва търпение, като предлага на потребителите да изчакат официалната актуализация.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !