Деца в неравностойно положение ще се учат да програмират със стипендии от Logiscool

Offnews Последна промяна на 11 февруари 2021 в 14:11 7649 0

coding-1853305_640

Международната верига школи по програмиране Logiscool в партньорство с образователната организация “Заедно в час", започва да отпуска стипендии за деца в неравностойно положение. Учениците ще могат да посещават напълно безплатно курсовете по програмиране в школите на Logiscool в София и Пловдив, както и онлайн.

 

"На децата в неравностойно положение също им предстои съзряване и навлизане в живота, но често - без необходимата подкрепа, която останалите подрастващи имат. Затова е от ключово значение всички ние да помогнем на тези деца да се подготвят за живота по най-добрия начин. А след като пораснат - да се превърнат от част от проблема, в част от решението" – споделя Ива Янкова, управител на Logiscool България.

 

“Програмирането е знанието на бъдещето и като такова, то вероятно е най-добрата отправна точка за тези младежи. В тази област те лесно могат да скъсят дистанцията между себе си и останалите, както и да се реализират пълноценно в обществото. А защо не и някой ден да се окажат решение на един ключов за ИТ бранша проблем, превръщайки се в така търсените нови качествени кадри” - добавя Николай Цонев, също управител на Logiscool България.

 

Към стипендиите вече са проявили интерес седем ученици от четвърти, пети, шести, седми, осми и единадесети клас на училища от различни градове на страната. Те ще имат възможност напълно безплатно да се запознаят с основите на програмирането, както и да научат как софтуерните инженери използват математиката, за да решават проблеми по логичен и творчески начин.

 

По какъв начин знанията, получени в курсовете по програмиране, помагат на децата в бъдеще?

 

Едно от най-ценните качества, които децата развиват по време на обучението си в Logiscool, е да не се отказват при неуспех. Когато програмират, те се научават, че провалът не е непременно нещо лошо, а напротив - често е нова възможност. Когато се провалят и опитат отново, те могат да се поучат от грешките си. Програмирането дава възможността на децата да опитват отново и отново, докато успеят да постигнат резултата, който търсят.

 

В добавка - компютърното програмиране учи децата да експериментират и им дава увереността и самочувствието да бъдат творци. Те получават шанса да създадат нещо уникално, което е изцяло тяхно творение.

 

Защо е важно дигиталното образование днес?

 

Живеем в свят, изцяло зависим от дигиталните технологии, изпълняваме по-голямата част от работата си и ежедневните си задължения с помощта на дигитални устройства. Имайки предвид начина, по който светът се развива, да програмираш ще става все по-ценно умение. Бъдещите работни места и не само тези в технологичния сектор, все повече ще изискват високо ниво на технологични знания.

 

Днес е налице голяма липса на ИТ специалисти в България, както и в почти целия свят. С навлизането на технологиите в повече сфери на живота, нуждата от опитни програмисти ще се увеличава. Така че всяко дете, което се научи да програмира, ще има голямо предимство и много повече възможности за кариера, убедени са още от екипа на Logiscool България.

 

Повече за Logiscool България

 

Logiscool преподава програмиране на деца от 1-12 клас чрез игри и забавление. В свят, в който технологиите засягат всеки аспект от живота ни, е от голямо значение децата да бъдат не само ползватели, а да прекарват времето си пред екрана по един активен и творчески начин.

 

За да направи обучението по-привлекателно, екипът на Logiscool представя учебния материал под формата на игра. По време на занятията учениците получават възможността да разработят свои собствени игри или програми. Така, след всеки урок, децата могат да се гордеят с това, че са създали нещо ново.

 

Най-важното предимство на Logiscool, е собствената образователна платформа и учебна програма, съобразена изцяло с възрастта на всеки един ученик. Тя се актуализира непрекъснато от екип от педагози и ИТ специалисти въз основа на обратната връзка от повече от 70 000 ученика от целия свят, минали през нея.

 

За повече информация за курсовете:

https://www.logiscool.com/bg/spring-courses

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !