Ревю на Nothing Phone (2) – по-бърз процесор, по-добри камери и усъвършенстван дизайн

Александър Александров Последна промяна на 19 август 2023 в 13:51 448 0

Nothing Phone (2)
Nothing Phone (2)

След като представи първия си модел Phone (1) през миналата година и продаде над 500 хил. бройки от него, най-новият стартъп в сферата на смартфоните – Nothing – това лято се завърна с втория си модел. Очаквано за мнозина, той се нарича Phone (2) и също като предшественика си, се отличава с прозрачен заден панел и Glyph интерфейс. Има обаче и множество подобрения и допълнителни функционалности, сред които значително по-бърз процесор, усъвършенствани камери и променен потребителски интерфейс. В редакцията получихме една бройка от модела и сега ще ви разкажем впечатленията си от него.

Външен вид и дизайн

На пръв поглед Nothing Phone (2) прилича много на Nothing Phone (1). Целият екран отпред има плоска метална рамка, а отзад – прозрачно стъкло. Glyph светодиодите са със същите форми, както в предшественика му.

При по-внимателно вглеждане обаче се откриват някои съществени разлики. На първо място, Phone (2) е по-голям, поради малко по-големия дисплей. Освен това има леко извито стъкло, което го прави да приляга по-удобно в ръката. Разглеждайки устройството от всички страни, установяваме, че екранът е изцяло плосък и отново произведен от Corning, а задният панел е изработен от Gorilla Glass.

Рамката по средата е изработена от рециклиран алуминий, има приятно матово покритие, но е е по-тънка от миналогодишната. При Glyph светлините също има някои различия, на които ще се спрем по-подробно след малко.

Дисплей

Взимайки Phone (2) в ръка, веднага прави впечатление, че 6,7-инчовият LTPO OLED дисплей заема по-голямата част от предната му част. При работа с него установяваме, че има подобрена обработка на честотата на опресняване и по-висока яркост в сравнение с предишния модел. Рамките са равномерни от всички страни и са толкова тънки, колкото при последния iPhone.

Камери

Двете 50МР камери на Phone (2) са обвити със стърчащи метални пръстени. До тях е разположена единична светодиодна светкавица и сензор за температура. А над светкавицата се намира едва забележим микрофон.

Основната камера на смартфона използва 50MP сензор с 1.0µm пиксели. Тя е съчетана с 23mm f/1,88 оптично стабилизиран обектив и поддържа PDAF.

Ултрашироката камера използва 50MP сензор Samsung JN1l. Той е разположен зад 14 мм обектив с f/2,2; автоматичната корекция на изкривяванията е винаги в действие.

Тази камера поддържа PDAF и може да фокусира на разстояние до 4 см. Това означава, че можете да снимате макро с нея, като е наличен и специален макрорежим. И двете камери поддържат автоматичен нощен режим.

Nothing Phone (2) заснема видеоклипове с три камери. Основната и ултрашироката камера записват видео до 4K при 60 кадъра в секунда, а има и 1080p при 30 и 60 кадъра в секунда. Камерата за селфита е ограничена до заснемане на видео 1080p@30fps.

Звук

Нашите тестове показаха, че Nothing Phone (2) предоставя много добро качество на звука, благодарение на неговите стерео високоговорители от хибриден тип. Слушалката отпред служи и като високоговорител, а отдолу, близо до USB порта, има още един, по-силен и с повече баси.

Батерия

Разглежданият смартфон на Nothing има 4700 mAh батерия, която е малко по-голяма от тази на предшественика му – 4500 mAh. Благодарение на по-ефективния дисплей и чипсет, моделът може да издържи над един ден при разговори, почти 18 часа при сърфиране в интернет и над 23 часа при възпроизвеждане на видеоклипове.

Софтуер

Nothing Phone (2) работи с операционната система Nothing OS 2.0, която е леко модифицирана версия на Android 13. Производителят обещава три години актуализации на Android и четири години подобрения на сигурност на всеки 2 месеца.

Процесор

Phone (2) разполага с процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8 GB или 12 GB RAM и до 512 GB памет. Както успяхме да се уверим сами, чипът се справя без проблем с множество задачи едновременни, включително и с игри и редактиране на снимки.

Заключение

Нашите тестове показаха, че новият модел на стартъпа Nothing се отличава с уникален дизайн и висококачествен дисплей. Той също предлага бърза производителност и способност да се конкурира с някои от най-добрите телефони. Въпреки по-високата цена, Nothing Phone (2) представлява привлекателна опция в средния клас смартфони. Той разполага с процесор на ниво флагман, двойна система от 50-мегапикселови камери, както и батерия, която издържа цял ден при активни разговори. Всичко това му позволява успешно да се конкурира с едни от най-добрите модели на пазара.

Източник: smartage.bg

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !