Забраниха електрическите скутери в Маями

Offnews Последна промяна на 22 ноември 2021 в 10:37 436 0

electric-scooter-4986729_640

Градските комисари в Маями са гласували за прекратяване на пилотната програма за електрически скутери. В резултат на взетото решение компании като Bird и Lime имат кратък срок да изтеглят превозните си средства от улиците на града.

Ако не се съобразят със забраната, управата в Маями ще конфискува електрическите скутери, които са станали източник на множество противоречия. Привържениците им твърдят, че те са ефективно решение за пътуване. Докато противниците им смятат, че правят градските тротоари опасни.

Кен Ръсел, единственият комисар, който гласува против прекратяването на програмата, посочи, че тя е била генератор на приходи за града. Маями е спечелил приблизително 2.4 млн. щ. долара чрез нея, които са вложени в изграждането на нови велоалеи.

"Изключително сме разочаровани от прибързаното и недалновидно действие на Комисията за прекратяване на програмата за скутери. То отнема безопасна и популярна опция за транспорт, използвана от хиляди жители на Маями всеки ден и оставя десетки работници без работа" - посочва от своя страна Каролайн Сампонаро, вицепрезидент в компанията Lyft.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !