За втора поредна година Financial Times постави българската логистична компания euShipments.com сред най-бързо растящите компании в Европа

Класацията се изготвя от Financial Times и Statista и е известна като FT1000: Europe’s fastest growing companies

Offnews Последна промяна на 13 март 2024 в 19:51 145 0

еuShipments.com
еuShipments.com

На първи март беше публикувана новата класация FT1000: Най-бързо развиващите се компании в Европа за 2024. В нея за втора поредна година е включена и водещата компания за логистика за онлайн магазини – еuShipments.com, която заема 456-та позиция.

Дружеството със седалище в гр. Русе предоставя фулфилмънт и логистични услуги за онлайн търговци от над 12 години. Мрежата на компанията покрива целия ЕС и разполага с 13 фулфилмънт центъра и над 600 метода за доставка. През изминалата 2023 г. euShipments.com придоби две логистични компании – една в Румъния и една в Хърватия. Според правилата на класацията обаче се вземат предвид само резултатите на българската компания, част от euShipments JSC.

Както е известно, Financial Times е една от най-старите и уважавани бизнес медии в света. Ежегодно екипът на изданието анализира компании от цяла Европа и всички индустрии, за да излъчи от тях 1000 с най-динамичните ръстове. За тазгодишната класация са разглеждани ръстове в приходите на компаниите между 2019 и 2022 финансова година.

FT1000 е идентификатор за бизнес успех и служи както за отличие на бързо развиващи се компании, така и като сравнителен анализ на бизнеса в Европа по държави, региони, индустрии, финансови показатели и т.н. Тазгодишната класация се отличава с факта, че вече частично отразява тенденциите в глобалната бизнес среда, предизвикани от навлизането на нови технологии и особено изкуствен интелект (ИИ). Нагледно – от 5-те български компании в списъка за 2024 г. само euShipments.com не е част от индустрията на ИТ/дигитални технологии и е единствената тясно специализирана в областта на електронната търговия компания.

Интересен факт е, че в тазгодишния списък FT1000 логистичното дружество запазва 13-то място сред логистичните компании в класацията, както и 3-то сред фулфилмънт операторите. В същото време като цяло се наблюдава спад в броя на представителите на логистичния сектор и други по-традиционни индустрии като промишленост, медицина и здравеопазване, недвижими имоти. Намаленият им брой е за сметка на повече компании в сферата на ИТ, дигитални технологии и финтех.

От euShipments.com споделят, че ръстовете им са правопропорционални на ръстовете на техните клиенти. Като дългогодишен партньор на български и международни екомерс бизнеси, euShipments.com е обработила и доставила близо 6 млн. пратки за 2023 г., при 1.8 млн. за 2022 г. Екипът на компанията прогнозира над 10 млн. пратки до края на годината и още по-престижна позиция в FT1000 догодина.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !