Новата книга на Марио Пешев разкрива пътя от нулата до едномилионна ИТ компания

Offnews Последна промяна на 07 юни 2024 в 20:20 724 1

Новата книга на Марио Пешев разкрива пътя от нулата до едномилионна ИТ компания

Снимка Марио Пешев

Новата книга на Марио Пешев разкрива пътя от нулата до едномилионна ИТ компания

Как се стартира успешен бизнес? Мнозина биха отговорили, че за подобно начинание ви трябва сериозна сума пари или поне дебели връзки. В стартъп средите обаче съществува и противоположната концепция – че бизнес може да се стартира и развива на практика „на мускули“ - без значителни средства или подкрепа. Тя се нарича bootstrapping и мнозина я определят като по-здравословния начин да създадеш устойчива компания, отколкото да набираш рисков капитал. А новите дигитални екосистеми предоставят множество възможности в тази посока.

Именно това е темата на новата книга на българския дигитален предприемач и инвеститор Марио Пешев - “MBA Disrupted: Your Step-by-Step Guide to Bootstrapping $1M+ Digital Businesses”. Изданието е достъпно в Amazon Kindle на английски език и към него вече има сериозен интерес.

Едно по-различно бизнес ръководство

Книгата е изцяло базирана на предприемаческия опит на автора. Започнал като фриленсър и обучител, Марио Пешев създава от нулата WordPress агенцията DevriX, която бързо се налага като разпознаваем международен играч в уеб разработката с множество клиенти от Западна Европа и САЩ. Днес тя е в Топ 20 на WordPress агенциите в световен мащаб, а екипът й има сериозен принос за развитието на екосистемата около тази CMS платформа.

От bootstrapping предприемач – до инвеститор

В последствие Марио развива още няколко успешни компании в области като Software as a Service, абонаменти, общности и афилиейт маркетинг. Постепенно той се превръща и в успешен сериен предприемач и инвеститор с участие в над 20 стартиращи фирми.

Новата му книга е изцяло практически насочена и включва ценен опит и експертиза, натрупани в развитието на тези проекти. Тя предлага решения за много от проблемите на предприемачите – от маркетинга, през управлението, до технологичното развитие. Фокусът е върху стартирането и развитието на бизнес, с минимални външни ресурси. Това включва използване на лични средства, доходи, генерирани от бизнеса и други вътрешни ресурси – вместо да се търсят външни инвестиции или заеми.

Засегнати са и темите за избора на бизнес модел, устойчивото предприемаческо мислене, провеждането на пазарни изследвания, както и прилагане на ефективни стратегии за растеж. Сред акцентите е и нуждата от

непрекъснато обучение и развитие,

особено ако сме стартирали бизнес в технологичния сегмент, където средата се променя динамично. Нови дигитални екосистеми, технологии и бизнес модели създават множество възможности за скалиране на един бизнес, включително и в международен план, а често за целта е нужно просто предприемачите да имат правилния начин на мислене и да са отворени към промените. А книгата „MBA Disrupted: Your Step-by-Step Guide to Bootstrapping $1M+ Digital Businesses“ предоставя решения на много от проблемите, с които те могат да се сблъскат по пътя.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7495

1

Люгер Химарс

09.06 2024 в 12:26

трогателно е как комунистическата номенклатура си произведе хъб за пране на пари, т.нар. "ай ти сектор", и сега и книги за успеха са седнали да пишат...