Cloverfield най-после ще се сдобие с нормално продължение

Offnews Последна промяна на 05 февруари 2021 в 10:17 6455 0

Cloverfield

Филмът Cloverfield, преведен не особено успешно на български като "Чудовищно", стана явление в киното поне по няколко причини. Продукцията е заснета по иновативен метод, при който гледната точка във всеки един момент беше откъм любителската камерата на главния герой, имитирайки аматьорско снимане на събитията. В добавка към филма бяха създадени редица сайтове на несъществуващи корпорации и лица, които разшириха измислената художествена вселена в реалното интернет пространство, добавяйки интересни детайли към историята.

Второто имаше особено важно значение за следващите две ленти, създадени като част от фантастичната вселена. Те обаче не бяха продължение на събитията от първия филм, а имаха странни препратки към него, което засили объркването на феновете.

В първия филм Cloverfield, с режисьор Мат Рийвс и продуцент Джей Джей Ейбрамс, сюжетът проследява група младежи, снимащи с камера, докато гигантско чудовище напада Манхатън. Втората продукция 10 Cloverfield Lane (Улица Кловърфийлд, 10) разказва за жена, която претърпява катастрофа и се събужда в подземен бункер с мъж, който твърди, че отвън светът е нападнат от извънземни. Тя обаче започва да се съмнява в това, както и в разсъдъка на своя домакин.

И докато вторият филм получи изключително позитивни отзиви от фенове и критици, то същото не може да се каже за третия, наречен The Cloverfield Paradox. Лентата, чието действие се развива в космоса, не само не успя да обедини първите две продукции, но и обърка допълнително феновете с неясния си сюжет.

Любопитна подробност е, че вторият и третият филм са били замислени като отделни продукции, преди да бъдат включеени в общата вселена на Cloverfield. Още по-интересно е, че подобни планове е имало и за A Quiet Place (Тихо място), чиито сценаристи обаче са се отказали от идеята.

Двата филма обаче не са директни продължения на Cloverfield и феновете отдавна очакват да видят именно такъв проект. А току що дойде новината, че подобна лента ще има. За сега обаче не се знаят никакви подробности по нейния сюжет, нито кой ще е режисьор на продукцията. Известно е все пак, че сценарият ще е дело на британеца Джо Бартън, известен с работата си по "Инвазия" и новия сериал за Батман на HBO Max.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !