Започнаха продажбите на Huawei Watch Fit 2 в България

OFFNews Последна промяна на 05 юли 2022 в 08:44 1335 0

Huawei Watch Fit 2

Снимка Huawei

Huawei Watch Fit 2

Huawei стартира продажбите на своя най-нов умен часовник - Huawei Watch Fit 2. Той ще е наличен в три цвята – бял с кожена текстура на каишката, розов и черен. Можете да го намерите в магазините в мобилния оператор „Йетел“ (Yettel), веригите „Технополис“, „Техномаркет“, „Зора“, в търговската мрежа на дистрибутора „Поликомп“ и в оторизирания онлайн магазин huaweistore.bg. Неговата препоръчителна цена за крайни клиенти е 299 лева.

Китайският гигант стартира тази серия през 2020 г., като тя е ориентирана към спортуващите хора или такива, на които им трябва допълнителен стимул за упражнения. Чрез Huawei Watch Fit 2 потребителите могат да научат нови видове упражнения чрез набор от анимирани фитнес курсове, режими на тренировка и научни функции за проследяване на здравето. Поради спортната си ориентираност, умният часовник се отличава с олекотен дизайн и по-достъпна цена.

Новите добавки

Смартчасовникът има доста възможности за персонализация, като каишките се сменят лесно с едно натискане. Софтуерно опциите за смяна на циферблати и картинки също е голям, като последната можете да прехвърлите собствена от смартфона си.

Huawei Watch Fit 2 разполага с 1.74-инчов заоблен правоъгълен екран, актуализиран с нов дизайн за още по-интерактивно и интуитивно изживяване. Той е с 18,6% по-голям от предишната серия, като разделителна способност е 336 x 480 пиксела и има 336 PPI. Всичко това осигурява достатъчно детайли при хвърлянето на бърз поглед.

За разлика от предишните модели, Huawei Watch Fit 2 вече разполага с високоговорител, което позволява на потребителите да приемат повиквания чрез Bluetooth, без да посягат към смартфона си. При невъзможност да отговорят има опция да се настроят автоматични отговори, които се пускат с едно докосване от умния часовник. Има поддръжка и на най-често използвани контакти за бързо набиране.

Проследяване на здравните показатели

Huawei Watch Fit 2 проследява редица здравни показатели – сърдечен пулс, наситеността на кислород в кръвта и съня. Това се осъществява през цялото време, докато потребителят носи умния часовник, както през деня, така и през нощта.

Сателитното проследяване (GNSS, познато сред масовите потребители като GPS) помага за по-точното определяне на редица спортове, като бягане и джогинг. Има и специален режим за спортна писта, който покрива още по-прецизно различните показатели за тези видове активности. Новата функция Route Import and Export позволява на потребителите да добавят своя маршрут в смарт часовника чрез приложението Huawei Health, когато бягането или колоезденето са през по-сложен терен.

Самото здравно приложението Huawei Health също има редица нововъведения, насочени към насърчаването на здравословен начин на живот. С Healthy Living Management потребителите могат да създават персонализиран план, включващ ежедневни стъпки, прием на вода, тренировки и други зададени цели, за които приложението им напомня всеки ден и им дава обратна връзка как да подобрят режима си.

Налице е дори напомняне с аудио и анимация, стимулиращо потребителите да са активни през целия ден.
Включено е още проследяване на менструалния цикъл, при което се оценява сърдечната честота на потребителя, температурата на кожата и честотата на дишане, за да предскажат по-точно неговите фази. Huawei Watch Fit 2 също помага за управление на стреса, като напомня на потребителите да забавят темпото и да правят дихателни упражнения, когато започнат да се чувстват претоварени.

Тренировките – в центъра на Huawei Watch Fit 2

Фитнес анимациите и аудио треньорът на умния часовник са допълнително подобрени. Huawei Watch Fit 2 разполага с интелигентни функции, насочени за най-разнообразни активности и дейности, като са включени над 97 режима на тренировки. Те покриват богата палитра от спортове, като бягане, колоездене, упражнения с тежести, танци, игри с топка, зимни спортове и др. Има и вграден анимиран фитнес треньор за 7 избрани режима, предлагащ лесни за следване аудио инструкции и демонстрации. Към последните е включен и ключовия елемент за загряването, което съпътства всяка една тренировка.

Huawei Watch Fit 2 е ориентиран по-специално към любителите на бягането. Той разполага с индекс на подготовка за бягане (RAI) на Huawei, който анализира височината, възрастта, теглото, подготовката и бягането на потребителя, за да създаде тренировъчен план на професионално ниво. След това данните се анализират автоматично и предложенията за обучение се коригират въз основа на напредъка на потребителя.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !