Как да отменим ужасното ново оформление на YouTube

За феновете на стария изглед, все още има надежда

Стефан Николов Последна промяна на 27 май 2024 в 18:38 1042 0

YoutuBe redesign

Снимка OFFNews

Как да отменим ужасното ново оформление на YouTube

От YouTube изглежда не са чували израза „Ако не е счупено, не го поправяй“. Видео плеърът сега е свит в горния ляв ъгъл, а под него има раздута лента с предлагани видеоклипове, докато описанието и коментарите са струпани в дясната третина на страницата.

Никой не е доволен от промяната, но YouTube изглежда не се интересуват от това. За разлика от другите видове промени, които сайтът въвежда, новият дизайн изглежда е перманентен. Няма опция за връщане към стария вид или за отказ от експерименталните проекти. Ако отворите YouTube и новият потребителски интерфейс е вече при вас, той така и ще си остане.

Въпреки че YouTube изглежда са доволни, че промяната постепенно ще стане постоянна за все повече потребители, тези потребители не искат да се откажат без борба. Разбира се, интернет общността не обича да ѝ се казва какво да прави и намира начини да заобиколи тези принудителни промени.

Потребителят на Reddit с псевдоним Chaski1212 сподели в публикация в r/YouTube как може да се заобиколи тази промяна. Chaski1212 написа блок от код, който връща всички промени в YouTube към стария потребителски интерфейс, и изглежда, че това наистина работи, при това много добре. Изданието LifeHacker публикува този полезен код.

Ето как става завръщането към предишния дизайн на YouTube

Първо, трябва да инсталирате uBlock Origin в браузъра си. Това е разширение, което може да блокира голям набор от различни елементи в уеб страниците, докато сърфирате (по-конкретно рекламите). Въпреки това можете да задавате филтри в uBlock Origin от настройките. Именно тук влиза в действие кодът на Chaski1212.

След като сте инсталирали uBlock Origin в браузъра си (работи с Chrome, Firefox, Microsoft Edge и Opera), отворете разширението и кликнете върху трите зъбни колела, за да отворите панела за управление. Тук кликнете върху Моите филтри (My Filters) и вмъкнете следното:
! Youtube New UI Fix
youtube.com###related #thumbnail.ytd-rich-grid-media:style(margin-right: 8px!important;height: 94px!important;width: 168px!important;min-width: 168px!important;)
youtube.com###related #avatar-link.ytd-rich-grid-media, #related #attached-survey.ytd-rich-grid-media, #related .ytd-rich-shelf-renderer .button-container.ytd-rich-shelf-renderer:style(display:none!important;)
youtube.com###related #dismissible.ytd-rich-grid-media:style(display:flex;flex-direction:row!important;)
youtube.com###related #details.ytd-rich-grid-media:style(width: 100%!important;min-width: 0!important;)
youtube.com###related #contents ytd-rich-item-renderer:style(margin:0!important;margin-top:8px!important;)
youtube.com###related ytd-rich-grid-row #contents.ytd-rich-grid-row,#related h3.ytd-rich-grid-media,#related ytd-rich-section-renderer #content,#related #rich-shelf-header.ytd-rich-shelf-renderer:style(margin:0!important;)
youtube.com###related ytd-rich-item-renderer.ytd-rich-grid-row,#content.ytd-rich-item-renderer:style(width:100%!important;)
youtube.com###related #video-title.ytd-rich-grid-media:style(font-size:1.4rem!important;)
youtube.com###related .ytd-channel-name a,#related #metadata-line.ytd-video-meta-block span:style(font-size:12px!important;)
youtube.com###related ytd-rich-grid-renderer #contents:style(padding-top:0px!important;)
youtube.com###related .ytd-rich-shelf-renderer ytd-rich-item-renderer.ytd-rich-shelf-renderer:style(width:130px!important;min-width: 130px!important;)
youtube.com###related #contents.ytd-rich-shelf-renderer:style(display: flex !important;flex-direction: row !important;gap: 8px !important;flex-wrap: nowrap!important;max-width: 400px!important;overflow-x: scroll!important;overflow-y: hidden!important)
youtube.com###related .ytd-rich-shelf-renderer .yt-core-image:style(object-fit: cover!important;)
youtube.com###related ytd-rich-section-renderer #contents:style(margin-left:0!important)
youtube.com###related #contents ytd-rich-section-renderer ytd-rich-item-renderer:style(margin-top:0px!important;)
youtube.com###related .ytd-rich-shelf-renderer ytd-rich-item-renderer.ytd-rich-shelf-renderer[hidden=""]:style(display:block!important;)
youtube.com###related #dismissible.ytd-rich-shelf-renderer:style(margin:0!important; border-color: transparent!important)
youtube.com###title yt-formatted-string.ytd-watch-metadata:style(font-size:20px!important; font-weight: 700!important; line-height:28px!important)
youtube.com##+js(set, yt.config_.EXPERIMENT_FLAGS.kevlar_watch_grid, false)
youtube.com##+js(set, yt.config_.EXPERIMENT_FLAGS.small_avatars_for_comments, false)
youtube.com##+js(set, yt.config_.EXPERIMENT_FLAGS.kevlar_watch_comments_panel_button, false)
youtube.com##+js(set, yt.config_.EXPERIMENT_FLAGS.web_rounded_thumbnails, false)
youtube.com##+js(set, yt.config_.EXPERIMENT_FLAGS.web_watch_rounded_player_large, false)
youtube.com##+js(set, yt.config_.EXPERIMENT_FLAGS.kevlar_watch_max_player_width, 1280)

Този набор от кодове ще накара uBlock Origin да поправи почти всичко, което не е наред с вашия YouTube плеър. Ако един ден потребителският интерфейс на YouTube се промени и при вас, веднага потърсете този код. Да се надяваме, че YouTube няма да намери начин да заобиколи този хак. А и от друга страна специалистите на този видеохостинг може да схванат, че твърде много потребители не харесват новия дизайн.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !