Заради недостига на чипове Xiaomi вдига цените на продуктите си в Индия

Offnews Последна промяна на 01 юли 2021 в 13:50 4675 0

Xiaomi and US Department of Defense issues Joint Status Report for lawsuit settlement

Xiaomi вдига цените на смартфоните и телевизорите си в Индия. По данни на PTI компанията е анонсирала поскъпването вчера, като от днес продуктите ѝ са с между 3% и 6% по-скъпи.

Причината за по-високите цени се корени в недостига на чипове, както и повишаване на разходите за транспорт. Преди време от Xiaomi намекнаха, че ще продължат да оптимизират хардуерните разходи заради недостига на чипове.

Още тогава обаче се заговори, че част от тежестта ще бъде поета от потребителите. Компанията качва цените на някои от смартфоните си в Индия през последните месеци, без това да се афишира.

От миналата година се наблюдава недостиг на чипове в световен мащаб. Причина за това са ефектите от пандемията от новия коронавирус.

След рязкото понижение в търсенето електроника в началото на миналата година, последва и рязък скок. Производството обаче не успява да се справи с това завишено търсене и има изоставане в доставките на чипове в редица отрасли.

Очаква се това да продължи поне още няколко години. Ефектите обаче могат да са именно в повишаване на цените на редица продукти.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !