Във Великобритания престъпници започнаха да режат кабелите за зареждане на електромобилите

Offnews Последна промяна на 23 февруари 2022 в 17:54 465 0

EV charging cable theft is fast replacing theft of catalytic converters in the UK

Нова вълна от твърде неприятна престъпност бързо залива цяла Великобритания, където в последно време рязко зачестиха кражбите на зарядните кабели на електромобилите. Тези кабели са критично важни за притежателите на електрически автомобили, които трябва редовно да зареждат техните акумулаторни блокове.

Крадците са се фокусирали върху зарядните кабели, които след това продават на черния пазар при намалена цена. Този тип кабели се крадат и заради наличието на голямо количество мед в тях, като този метал по-късно може да бъде продаден.

Правоохранителните органи добавят, че преди тези събития главният проблем от подобен род във Великобритания е била кражбата на каталитичните конвертори за автомобили (катализаторите). За една година бяха регистрирани над 10 хиляди подобни кражби. Експертите изчислиха, че цената на замяната на откраднатите зарядни кабели може да превиши 10 милиона паунда годишно, които досега се даваха за смяната на откраднатите каталитични конвертори.

През последните години във Великобритания се наблюдава устойчив ръст на продажбите на изцяло електрически транспортни средства, както и на хибридни автомобили. Към днешен ден там има над 400 хиляди електромобила.

Зарядния кабел все краде най-често по време на зареждането на електромобила или от багажника на транспортното средство. Ето защо се препоръчва зареждането на електромобила да става на безопасно място.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !