В Русия рязко нараснаха продажбите на електрически велосипеди

Offnews Последна промяна на 07 март 2022 в 17:41 434 0

alquiler_electrica1

Производителят на електрически велосипеди Electra, в портфолиото на който има както традиционни, така и електрически модели, заяви че рязко е нараснало търсенето на неговата продукция в Русия през изтеклата една седмица. Едновременно с това компанията предупреди, че съвсем скоро на руския пазар ще се появи тотален дефицит именно на електрически велосипеди.

Обикновено търсенето на подобни велосипеди нараства към края на месец март и продължава да расте до средата на месец май. Но този път сезонът стартира в края на зимата. Отбелязва се, че през изтеклите 7 дни продажбите на електрически велосипеди са били осем пъти повече в сравнение със същия период на предишната година.

Въпреки това, огромното търсене със сигурност ще бъде последвано от жесток дефицит именно на електрическите модели на велосипедите. Причината е, че повечето от тях се произвеждат в Европа, САЩ и Тайван, а преди няколко дни техният износ за Русия бе забранен. По принцип руската компания Forward също сглобява електрически велосипеди, но вече престана, понеже бе спрян вносът на необходимите части и компоненти.

Не се предвижда скорошна промяна на ситуацията с Украйна и ако наложените санкции останат в сила, то електрическите велосипеди на американските, европейските и тайванските производители ще изчезнат от Русия. Но те могат да бъдат заменени с китайски.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !