Twitch бързо отмени разрешението за повече еротично съдържание

Стоян Ненов Последна промяна на 18 декември 2023 в 16:02 997 0

Twitch бързо отмени разрешението за повече еротично съдържание

Снимка Caspar Camille Rubin/Unsplash

Twitch бързо отмени разрешението за повече еротично съдържание

Точно два дни след като платформата за видеострийминг Twitch разреши да има повече свобода за излъчване на по-провокативни кадри, платформата се отказа от решението. Вместо това компанията дори затегна правилата и забрани изобразяването на голота, независимо дали тя е реална или виртуална и без значение формата, съобщава Ars technica.

Изпълнителният директор на Twitch Дан Кланси обяви в блога на компанията, че внезапното отказване се е наложило в отговор на реакциите на потребителите и стриймърите. Оказало се, че много стриймъри са „създали съдържание, което нарушава новата политика“.

Кланси подчертава, че по-голямата част от съдържанието е отговаряло на правилата. Въпреки това обаче платформата е получила и много оплаквания от потребители, които са се притеснили и вида на съдържанието и посоката, в която е поела компанията. В крайна сметка от екипа на Twitch споделят тези притеснения.

„След като размислихме, решихме, че тази промяна отива твърде далеч. Дигиталното изобразяване на голота представя уникално предизвикателство – изкуственият интелект може да бъде използван за създаване на реалистични изображения и може да е много трудно да се различи дигитално изкуство от фотография“, пише Кланси.

На практика Twitch връща старото положение. Голотата в игрите остава позволена, но не и прекомерното сексуално съдържание. По-предизвикателните емотикони също остават позволени, но ако отговарят на отделни допълнителни правила.

„Иска ни се да бяхме предвидили този развой, но част от работата ни е да правим корекции, които са в полза на общността. Извинявам се за объркването, което предизвикаха тези промени“, допълва Кланси.

По-рано миналата седмица Twitch промени правилата за изобразяване на голота в стриймовете. Аргументът беше, че компанията е получавала множество оплаквания от стриймъри, че правилата са объркващи.

Освен това тя често беше критикувана, че използва неясните правила, за да наказва стриймъри избирателно. Някои по-популярни канали успяват да се „измъкнат“ с по-провокативно съдържание, докато по-малки стриймъри често биват блокирани за далеч по-малки провинения. Често критиката е, че компанията избира кой да накаже според доходите, които може да си генерира.

В крайна сметка новите правила доведоха до още повече провокативно съдържание, което е на ръба на позволеното. А някои от най-важните въпроси по отношение на колко плът на показ е равно на голота, останаха неизяснени и с новите правила. Отмяната им връща всичко в изходно положение, като засега компанията не коментира дали планира да направи нов опит да ревизира какво е допустимо и какво не извън видео игрите.

Остават в сила другите промени, които останаха на заден план. А те са по-строгите критерии за това кои стриймове могат да бъдат препоръчани на началната страница на Twitch. Канали, които излъчват съдържание с използване на наркотици, алкохол или дори „прекалена употреба на тютюн“, няма да бъдат показвани. Не е ясно какво е „прекалена употреба“ на тютюн. Също така няма да бъдат показвани канали, които излъчват насилие, хазарт или сексуални тематики.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !