TSMC изгражда нова фабрика за чипове в Япония

Offnews Последна промяна на 15 октомври 2021 в 12:17 701 0

TSMC To Build World’s First Exclusive Water Plant Following Taiwan Drought

Тайванската компанията TSMC обяви плановете си за изграждане на нов завод в Китай съобщава Reuters. Целта е покриването на завишеното търсене на чипове в дългосрочен план. От компанията посочват, че в недостигът ще продължи и през 2022 г.

TSMC е най-големият производител на чипове и е ключов доставчик на Apple. Съоръжението в Япония ще използва по-стари технологии, тъй като там в момента има сериозен недостиг. Очаква се производството в него да започне към края на 2024 г.

Компанията отчете печалби на стойност около 5.56 милиарда долара през третото тримесечие. Това представлява 13.8% ръст на годишна база. TSMC повиши очакванията си за ръст през 2021 г. до 24% спрямо предходната година.

Кризата с недостиг на чипове, която засяга основно автомобилния сектор, продължава да ограничава възможностите за оптимално производство. Тя обаче обхвана и други сектори, като се наблюдава забавяне в доставките в редица отрасли.

Разбира се и секторът на смартфоните изпитва затруднение. Това включва отлагане на премиери и производството на по-малко от първоначално планираните устройства.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !