Tesla започна да приема предварителните поръчки за закупуването на Tesla Semi

Offnews Последна промяна на 17 май 2022 в 18:51 968 0

tesla-semi-2

Преди време Tesla отложи излизането на електрическия товарен автомобил Semi заради COVID-19 пандемията и глобалния дефицит за чипове, но сега автомобилната компания на Илън Мъск съобщи, че започва да приема предварителните поръчки за закупуването на електрическия камион Tesla Semi. Желаещите да закупят този товарен електромобил трябва да внесат депозит в размер на 20 хиляди щ. долара, като засега не се съобщава точната дата на доставката.

Електрическият товарен автомобил Tesla Semi бе официално представен през 2017 година, когато компанията обяви, че серийно произвежданите модели на този товарен електромобил ще могат да превозват товари с тегло до 36 тона и ще имат пробег от 480 до 800 км, като цената им ще варира от 150 хиляди до 180 хиляди щ. долара. Електрическият товарен автомобил може да се ускорява от 0 до 60 мили *97 км/1) за 20 секунди дори с максимален товар.

През месец март миналата година се появи информация, че Tesla изгражда поточна линия за производството на Tesla Semi в своята гигафабрика в Невада, която може да произвежда по пет електрически камиона Tesla Semi на седмица. Но през месец юли същата година стана ясно, че излизането на Tesla Semi на пазара се отлага за 2022 година заради проблеми с логистиката и недостига на батерии за акумулаторните блокове поради разгара на COVID-19 пандемията.

Tesla напомня, че Tesla Semi е значително по-икономична от традиционните ДВГ камиони. Тя икономисва до 100 хиляди щ. долара годишно от значително по-малките разходи за гориво, смазочни материали, поради съвсем лесното техническо обслужване и други.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !