Тесла увеличи цените на базовите конфигурации на Model S и Model X с 5000 щатски долара наведнъж

Offnews Последна промяна на 09 юли 2021 в 13:35 5243 0

Tesla-Model-S-price-july-2021

От месец февруари тази година Tesla почти всеки месец вдигаше цената на базовите версии на електромобилите Model 3 и Model Y с по около 500 щ. долара и към днешен ден те поскъпнаха общо с около 3000 щ. долара. Усъвършенстваните Model S и Model X съвсем наскоро излязоха на пазара, но сега Tesla вдигна цената на техните базови конфигурации с 5 000 щ. долара наведнъж.

Базовият вариант на Tesla Model S с 4х4 задвижване и два електромотора сега струва 84 990 щ. долара, като само преди два дни цената на този електромобил бе с 5000 щ. долара по-ниска. Американските клиенти на Tesla имат само една алтернатива на този електромобил в лицето на наскоро представения Tesla Model S Plaid с три електродвигателя и изключително впечатляващи динамични характеристики. Цената на този електрически автомобил не е увеличена и си остана 122 990 щ. долара.

Подобрената версия на кросоувъра Tesla Model X все още не се доставя на купувачите, но цената на неговия базов вариант също нарасна с 5000 щ. долара до 94 990 щ. долара. От друга страна версията Plaid се предлага и за този кросоувър при цена 119 990 щ. долара - тоест с 10 хиляди щ. долара по-евтино.

Всичко това важи за територията на САЩ. В Китай всичко изглежда по друг начин. Там автомобилната компания на Илън Мъск намали цената на кросоувъра Tesla Model Y, за да увеличи търсенето на този електромобил.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !