Tesla може да спре да приема предварителните поръчки за електромобили понеже търсенето вече е много голямо

Offnews Последна промяна на 11 май 2022 в 18:11 675 0

Tesla-Model-Y-made-in-texas

Търсенето на електромобили вече е толкова голямо, че генералният директор на Tesla не изключва вероятността временно да прекрати приемането на предварителни поръчки за тяхното закупуване. Най-вероятно ще има пауза за Model Y, доставката на който към днешен ден вече се налага да се чака цяла година.

Бумът на електрическия транспорт в САЩ се дължи на два основни фактора. Това са големият ръст на популярността на електромобилите, което показва зрелостта на технологията, и перспективата цената на бензина рязко да скочи. За Tesla, както и за другите производители на електромобили, това е от полза. Автомобилната компания на Илън Мъск вече фиксира значителен ръст на заявките за закупуване на електромобили в почти всички региони на САЩ. През месец март тази година редица модели на Tesla се оказаха продадени чак до 2023 година, въпреки че през последните две години компанията на няколко пъти вдига цената на своите електрически автомобили.

А сега Tesla обмисля вариант временно да спре да приема предварителните поръчки за закупуването на някои модели.  Известно е, че ако днес бъде направена заявка за закупуването на стандартен Model Y без допълнителните опционални възможности, то той ще бъде доставен не по-рано от месец февруари или май 2023-та. По-скъпите версии, като например Model Y Performance, могат да пристигнат по-рано - за периода от месец юли до септември тази година.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !