Tesla харчи 6 пъти повече за научноизследователска и развойна дейност в сравнение с конкуренцията

Offnews Последна промяна на 26 март 2022 в 10:12 627 0

Tesla_Logo_Hero

Аналитичната компания StockApps.com съобщи, че Tesla дава за R&D по 2984 щ. долара за всеки един произведен електромобил, което е 6 пъти повече, отколкото средно инвестират водещите автомобилни концерни. Според тази информация, инвестициите на автомобилната компания на Илън Мъск в научноизследователска дейност са повече от заедно взетите разходи за R&D на Голямата тройка на Детройт - Ford, GM и Chrysler.

"Tesla харчи за научноизследователска и развойна дейност повече отколкото който и да е било друг производител на автомобили, за да може да запази своето лидерство в областта на новите технологии при автомобилите. Ако я запитате защо прави така, то Tesla ще ви отговори, че това е необходимо, за да могат нейните клиенти винаги да бъдат доволни, а това е основният фактор, който удържа тази компания в автомобилния бизнес" - заяви водещият аналитик на StockApps.com Едит Рийдс.

Според тази информация, инвестициите в R&D обхващат не само електромобилите, но и съпътстващите технологии и производствени решения. С помощта на тези огромни инвестиции Tesla ускорява разработването на нови модели, повишава нивото на тяхната безопасност и интегрира в своите електрически автомобили съвсем нови технологии. Допълнителното преимущество на този автомобилен производител е, че той има статута на изцяло електрически и електронен бранд.

Аналитиците отбелязаха и необичайния подход на Tesla към маркетинга. За разлика от всички други автомобилни компании, рекламният бюджет на Tesla е равен на нула.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !