Tesla добави доста странно условие за тестването на новите версии на автопилота

Offnews Последна промяна на 25 ноември 2021 в 16:49 516 0

Tesla asks Full Self-Driving Beta drivers to accept being recorded in case of a crash or ‘safety risk’

Tesla постави ново доста странно условие за тестването на системата Full Self-Driving (FSD), която постепенно се превръща в пълноценен и автономен автопилот. Информацията съобщи популярният уеб портал Electrek.

Поради възникналото обществено недоволство около няколкото катастрофи с електромобили на Tesla, движещи се с включен автопилот, компанията започна да предприема мерки, за да намали тези случаи. Поредният начин за справяне с този проблем стана новата функция в бета версията на системата Full Self-Driving. За да може новата бета на FSD да бъде включена и тествана, потребителят трябва да се съгласи да бъде записван с помощта на вградената в купето камера.

След зареждането и инсталирането на най-новата бета-версия на специализирания софтуер на Tesla, системата извежда следното ново предупреждение:

"Включвайки FSD Beta, аз давам съгласие Tesla да събира данните, свързани с VIN номера на автомобила, да използва информацията от външните камери на електромобила и от камерите в купето в случай на възникване на сериозна заплаха за безопасността или при опасност от сблъсък".

По принцип Tesla отдавна използва записите от външните камери за анализ и обучение на своите невронни мрежи, както и за подобряване системата за навигация. Сега за първи път автомобилната компания на Илън Мъск възнамерява не само да заснема видео, но и да свързва тези видеа към конкретните електромобили чрез фиксиране на техния VIN. Това би могло да се тълкува като намеса в личното пространство на водача.

Разбира се, Tesla не въвежда новото условие, за да наблюдава своите клиенти. Това е предпазна мярка, понеже в интернет се появиха редица клипове, които показват цели шоута в електромобилите на Tesla с включен автопилот, при които зад волана няма никой.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !