Sony отчита ръст в доставките на смартфони

Offnews Последна промяна на 28 октомври 2021 в 15:26 584 0

Screenshot 2021-10-28 152809

Мобилното подразделение на Sony не се представя особено добре през последните години. Изглежда обаче е възможно преструктурирането, което беше предприето да е започнало да има ефект.

От последните финансови резултати на компанията става ясно, че приходите на годишна база се увеличават. За второто си финансово тримесеиче (трето календарно) на 2021 г. японците са постигнали приходи от 99.1 милиарда йени (871.6 милиона долара).

Спрямо същия период на изминалата година приходите са били 79.1 милиарда йени (695.7 милиона долара). От компанията споделят, ще това е резултат от увеличението в продажбите на устройства.

Постижението идва на фона на недостиг на чипове в световен мащаб. Разбира се все още е твърде рано да бъде отчетено пълно възстановяване. Все пак изглежда има светлина в края на тунела за подразделението. Компанията се фокусира основно върху устройства от високия клас.

Актуалната серия на компанията включва моделите Xperia 10 III, който е позициониран в средния клас и флагманите Xperia 5 III и 1 III. Има и още по-специализирани модели за фотография и видеография, Xperia PRO.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !