Snapchat купува стартъп за неврален интерфейс

Offnews Последна промяна на 24 март 2022 в 12:41 558 0

NextMind-CapClip

Meta, Apple и редица други технологични компании работят върху очила с добавена реалност (AR). Идеята е, че този тип продукти ще са удобни по начина, по който смартфоните включиха много от функционалностите на компютрите.

Един от начините за преодоляване на основната пречка, свободното взаимодействие с очилата, може да бъде преодолян с мозъчен интерфейс. Именно с тази идея Snap придобива NextMind, базиран в Париж стартъп, който разработва лента за глава, която позволява управлението на някои аспекти от компютъра.

Това включва например насочването на оръжие във видеоигра или отключване на iPad, само с мисли. Идеята е, че технологията на NextMind с времето може да бъде вградена в бъдещи версии на Spectacles AR очилата.

Първият продукт на NextMind е комплект за разработчици с цена 400 долара. Той беше представен преди две години, но вече няма да се предлага. 20-те служителя на компанията ще останат във Франция.

Те ще работят за Snap Lab, подразделението на Snap, което е отговорно за Spectacles, бъдещ дрон и други джаджи. Стойността на сделката не е обявена.

Snap не е единственият голям играч, който се интересува от мозъчно-компютърен интерфейс. Neuralink на Илон Мъск има друг подход с имплантиране на елементи директно в мозъка.

Valve работи върху проект с отворен код наречен OpenBCI. Преди да бъде ребрандирана на Meta, Facebook също инвестира доста в CTRL-Labs.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !