Samsung обедини подразделенията си за мобилна и потребителска електроника

Offnews Последна промяна на 07 декември 2021 в 16:33 301 0

samsung

Samsung обедини мобилния си бизнес със своето подразделение за потребителска електроника. С преструктурирането, целящо да укрепи конкурентоспособността на компанията, технологичният гигант сменя и всички свои изпълнителни директори.

За заместник-председател на обединените подразделения за мобилна и потребителска електроника е назначен Джон-Хи Хан, който е ръководител и на телевизионното направление. Президентът на Samsung Кайхян Кюнг ще заеме поста главен изпълнителен директор и ще ръководи подразделението за чипове и компоненти.

През третото тримесечие на 2021 г. мобилните устройства генерират най-големите си приходи от 24.2 млрд. щ. долара. За същия период бизнесът с чипове отчита приходи от 22.6 млрд. щ. долара.

Samsung се стреми да стане производител на чипове номер едно и вложи стотици милиарди в този бизнеса. Припомняме, че през ноември компанията обяви, че ще изгражда фабрика за полупроводници на стойност 17 млрд. щ. долара в Тексас. Тя ще произвежда висок клас чипове за смартфони, 5G и изкуствен интелект.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !