Samsung и Lenovo няма да присъстват на Мобилния конгрес

Offnews Последна промяна на 12 май 2021 в 12:50 5554 0

MWC Barcelona

Представители на Samsung и Lenovo няма да присъстват на място на Мобилния конгрес в Барселона. Данните за това идват от Reuters и The Verge. От Samsung споделят, че са взели това решение и ще се включат дистанционно с цел да дадат приоритет на здравето и сигурността на потребителите и служителите си. Говорител на Lenovo заявява, че компанията ще участва виртуално в събитието.

Засега няма информация за това как ще изглежда това виртуално участие на двете компании. Конгресът е планиран за месец юни. Припомняме, че миналата година организаторите на събитието, GSMA се опитаха да го проведат. Усилията обаче пропаднаха след като редица големи компании се оттеглиха. Тази година Google вече обяви, че няма да е сред изложителите. Редица други компании, включително Nokia, Ericsson, Sony и Oracle няма да присъстват на място.

Глобалната организация на телекомуникационните оператори GSMA планира да проведе мобилния конгрес в Барселона въпреки пандемията. Тазгодишното издание на MWC Barcelona ще се състои от 28.06 до 01.07. То ще може да бъде посетено от 50 хиляди души при засилени мерки за безопасност.

Организаторите заявиха, че всеки, който ще присъства, ще трябва да покаже негативен резултат от тест за коронавирус. Тестовете ще се повтарят на всеки 72 часа, а на място ще бъдат приложени допълнителни мерки като подобрена климатизация и голям брой медицински служители, които ще мерят температурата на гостите в конгресния център.

Въпреки предприетите мерки, знакови компании в мобилната индустрия като Oracle, Sony, Nokia и Ericsson, вече отказаха участието си в MWC 2021. Това не е първото събитие, което GSMA организира в условията на пандемия. Пpeз мeceц фeвpyapи тaзи гoдинa в Шaнxaй се проведе технологично изложение, което бе посетено от 17 xиляди дyши.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !