Ръководителят на Samsung излиза от затвора на 13 август

Offnews Последна промяна на 10 август 2021 в 14:40 189 0

Samsung leader Jay Y. Lee granted parole, to leave prison on Friday

Вицепрезидентът и лидер на Samsung Electronics Ли Джей Йънг, който в началото на тази година бе осъден на 2,5 години затвор за подкупи и присвояване на корпоративни средства, предсрочно излиза на свобода. Той ще бъде освободен този петък, 13-ти август. Reuters уточни, че той е излежал общо 18 месеца - една година затвор преди да бъде произнесена окончателната присъда и след това от началото на тази година до средата на месец август. Той излиза на свобода 12 месеца по-рано.

Комисията за предварителна освобождаване на затворниците е включила Ли Джей Йънг в списъка на предсрочно освободените по случай Деня на освобождението. Това е националния празник на Южна Корея, който се отбелязва всяка година на 15 август.

В края на 2016 година в Южна Корея се разгоря страхотен корупционен скандал. Вицепрезидентът на Samsung и други крупни ръководители на страната бяха обвинени в подкупване на правителството. През 2017 година съдът призна ръководителя на Samsung за виновен по дело за даване на подкупи на чиновници, свързани с бившия президент на Южна Корея и го осъди на пет години затвор. Но след това присъдата бе намалена и тогава той за кратко време излезе на свобода. През 2019 година делото бе преразгледано и през месец януари 2021 година Ли Джей Йънг бе осъден на 2,5 години затвор. След няколко дни той ще излезе на свобода.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !