При тестовете на новата Wi-Fi 7 технология скоростта на обмен на данните достигна 30 Gbps

Offnews Последна промяна на 24 януари 2022 в 17:55 636 0

Wi-Fi 7

Wi-Fi стандартът от шесто поколение едва сега започва да се развива, а следващото поколение безжична свързаност вече е на хоризонта и е още по-бързо и по-ефективно. Тайванската компания MediaTek проведе първата в света демонстрация на технологията Wi-Fi 7, която обещава свръхвисоки скорости и пренос на данни с минимална латентност, като скоростта на обмен на данните достига до 30 Gbps и повече. MediaTek прогнозира, че устройствата, оборудвани с Wi-Fi 7, ще се появят на пазара още през следващата година.

Wi-Fi 6 устройствата започнаха да се появяват на пазара на пазара едва миналата година, но специалистите на Wi-Fi Alliance явно няма да изчакат потребителите сами да поискат нещо по-бързо. Те вече работят по стандарта IEEE 802.11be. Новата технология трябва да осигури максимална пропускателна способност от 30 Gb/s и повече. Това е значителен скок напред в сравнение със сегашните 9,6 Gb/s, които предоставя Wi-Fi 6 технологията. Първоначалните експерименти показват 2,4 пъти реално увеличение скоростта на връзката.

MediaTek е оптимист и счита, че Wi-Fi 7 устройствата ще се появят на пазара още през следващата година. В същото време Wi-Fi Alliance е на мнение, че окончателната версия на новия стандарт ще появи не по-рано от 2024 година. Устройствата, съвместими с Wi-Fi 7, може да излязат по-рано, но официалното сертифициране може да стане след няколко години.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !