Пазарната капитализация на Tesla превиши 900 милиарда щатски долара

Offnews Последна промяна на 23 октомври 2021 в 17:33 552 0

Tesla (TSLA) reaches new all-time high, surpasses $900 billion valuation

През последните няколко години Tesla съществено подобри своето финансово положение и демонстрира впечатляващи темпове на ръст на фона на глобалния недостиг на чипове и всеобщия спад на автомобилното производство. Това си личи най-вече по цената на акциите на автомобилната компания на Илън Мъск. След приключването на борсовия ден на 22 октомври пазарната капитализация на Tesla прехвърли 900 милиарда щ. долара, като по този начин бе поставен рекорд в историята на компанията. Акциите на Tesla малко преди приключване на борсовата сесия се търгуваха при цена около 910 щ. долара за една TSLA.

В началото на месец януари акциите на Tesla за кратко време превишиха 900 милиарда щ. долара, но сега за първи път това се случва след приключването на търговската сесия. По този начин Tesla е с още една стъпка по-близо до включването в елитния списък на компаниите с пазарна капитализация над 1 трилион щ. долара.

Да напомним, че през 2020 година автомобилната компания на Илън Мъск изпревари Toyota и оттогава запазва първенството на най-скъпата публична компания на автомобилния пазар. Едновременно с това Tesla е на шесто място в списъка на най-скъпите американски компании - към днешен ден пазарната капитализация на тази автомобилна компания е само с 15 милиарда щ. долара по-ниска от тази на Facebook.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !