Павел Дуров помоли Forbes да не го нарича първия руски милиардер

Offnews Последна промяна на 16 април 2022 в 10:30 561 0

5-facts-about-the-most-handsome-tech-billionaire-today-The

Forbes забеляза интересна тенденция: почти всички милиардери, които имат някаква връзка с Русия, изобщо не харесват и не желаят да бъдат наричани руски милиардери.

Така например, подобно изявление направи съоснователят на руската социална мрежа ВКонтакте и създател на изключително популярният месинджър Telegram Павел Дуров. Дуров заяви, че е напуснал Русия преди много много години и не възнамерява да се връща там. Forbes допълва, че сега Павел Дуров живее в Дубай, където се намира централния офис на Telegram, а миналата година официално е станал френски гражданин.

В началото на тази година стана известно, че основателят на Telegram - 37-годишният Павел Дуров е включен от Forbes в челната тройка на най-богатите хора в Русия. Миналата година Дуров бе на девето място в същия рейтинг.

Forbes допълва, че изданието е получавало подобни изявления в продължение на няколко години, но след началото на руската инвазия на територията на Украйна техният брой значително е нараснал. Аналогични изявления са направили братята Игор и Дмитрий Бухман, съоснователят на технологичната криптовалутна компания Revolut Николай Сторонски, ръководителят на инвестиционната компания Millhouse Евгений Швидлер, както и Юрий Милнер, когото Forbes обяви за най-влиятелният технологичен инвеститор в Руската Федерация.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !