От следващата година всички нови сгради във Великобритания трябва да имат зарядни станции за електромобили

Offnews Последна промяна на 22 ноември 2021 в 16:26 289 0

UK to require charge points for electric vehicles in new buildings

Великобритания е характерна с една от най агресивните си позиции в Стария свят по отношение на отказването от ДВГ автомобилите. Продажбата на обикновени автомобили трябва да бъде прекратена до 2030 година, а хибридите могат да присъстват допълнителни пет години на британския пазар. А сега властите на страната започнаха да изискват всички новопостроени сгради във Великобритания задължително да имат зарядни станции, като не се уточнява колко терминала трябва да има всяка една от тези станции.

Преди време се появи информация, че правителството на Великобритания е готово да даде до 425 милиона щ. долара в рамките на следващите две години за изграждането на няколко хиляди зарядни станции за електромобили. Сега Reuters отбелязва, че тази седмица премиерът Борис Джонсън официално ще обяви влизането в сила на този закон, който предвижда до края на десетилетието всяка година да бъдат изграждани по 145 хиляди зарядни станции на цялата територия на Обединеното Кралство.

След като законът влезе в сила, всички нови жилищни, офисни и търговски здания задължително трябва да имат зарядни станции за електромобили. Архитектурните проекти за реконструкция на здания с паркинги за над 10 автомобила също задължително трябва да включват по една зарядна станция с няколко терминала за зареждане на електрическите автомобили.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !