Ново шаси за водородни товарни автомобили осигурява пробег от 500 километра

Offnews Последна промяна на 24 юни 2021 в 16:53 6628 0

Gaussin's skateboard for hydrogen trucks promises 500-mile range

Редица големи автомобилни концерни като Hyundai и Toyota възнамеряват да развиват предимно водороден товарен автотранспорт, аз сега френската компания Gaussin е готова да им предложи многофункционална платформа, която по нещо напомня на скейтборд, и е първата по рода си. На нейна база е възможно серийното производство както на водородни автомобили, така и не електрически, като се поддържат и различните системи за автономно управление.

Иновационната платформа Gaussin предоставя на автомобилните производители възможност бързо да започнат масовото производство на екологично чисти камиони. Това е модулна платформа, която е подходяща за влекачи от тежък клас и за товарни автомобили с дължина от 5,5 до 13,4 метра.

Има две версии на Gaussin. Едната е оптимизирана за използване на водородно гориво и е оборудвана с резервоари и водородни горивни елементи. Нейното зареждане става за по-малко от 20 минути, а пробегът възлиза на 800 км. Втората версия е изцяло електрическа със същите електромотори и акумулаторен блок, който осигурява пробег от 400 км, който зависи и от товара на камиона. Максималната скорост и на двете версии е 90 км/ч.

https://youtu.be/IHaG1LXXGuI

Новото шаси е с 400 килограма по-леко от досега предлаганите стандартни версии за товарни автомобили и може да бъде увеличавано или намалявано според различните изисквания на клиентите. Максималният товар не трябва да превишава 40 тона.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !